Тренутно сте на:
 
Вести са факултета
  Најновије вести
 


Повезани садржаји:
 
Најновије вести
Архива вести
 

Навигација:
 
Почетна страна
 







 
ВЕСТИ И ДОГАЂАЈИ
НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИАРХИВА ВЕСТИ

УРУЧЕНЕ ДИПЛОМЕ НА СВИМ СТУДИЈСКИМ ПРОГРАМИМА

Уручењем диплома докторима медицине и стоматологије, магистрима фармације, струковним медицинским сестрама и физиотерапеутима, лекарима специјалистима и ужим специјалистима као и мастер менаџерима, у Амфитеатру факултета данас је почео програм обележавања 45 година Факултета медицинских наука.

Први су диплому добили дипломци основних струковних студија -28 струковних сестара и 18 струковних физиотерапеута. Њима је дипломе уручила продекан за основне струковне студије проф. др Наташа Здравковић која је честитала свим дипломцима на постигнутом успеху . ''Нада се да све то што сте овде научили и стекли применити у будућем раду. Ваш успех је за мене тим већи што је већина вас диплому стекла из радног односа а знамо колико је све то тешко уклопити. Желим вам даље напредовање и сву срећу у раду и животу'', рекла је проф. Здравковић.







На ИАС фармације у овој школској години дипломирано је 73 студента који су стекли звање магистра фармације. У присуству декана факултета проф. др Владимира Јаковљевића магистрима фармације дипломе је уручио продекан за овај студијски програм проф. др Жељко Мијаиловић. ''Изузетно ми је задовољство да вам уручим дипломе које сте свакако својим трудом и радом заслужили, и у овом, за мене најлепшем и најсвечанијем дану у години на факултету, желим да истакнем два јако важна момента. Први је што сте ви показали да сте сазрели и у људском и у професионалном смислу јер носите ове дипломе сасвим заслужено, а други је тај што смо ми срећни и поносни јер знамо да смо нешто добро урадили у протеклих пет година школујући вас'', рекао је проф. Мијаловић. Он је истакао и да је ово свим дипломцима почетак једног новог важног периода у животу, професионалног рада, и додао да је факултет у за све оне који буду желели да наставе са својим стручним усавршавањем у области фармације.







Декан ФМН проф. др Владимир Јаковљевић подсетио је да је, уз почетак нове школске године, додела диплома најзначајнији дан у свакој години за наш факултет. Доделом диплома, према његовима речима, и ове године почињемо програма обележавања славе и дана факултета. ''Ово је за вас један од најзначајнијих дана у животу који сте имали и који ћете имати . Ви сте свој посао који сте почели пре 5 или 6 година данас успешно завршили. Сада је на надлежнима, и то увек потенцирам, да покаже висок степен разумевања према нашој струци и то се последњих година на нашу срећу и дешава. Сви ви који сте овде верујем да желите да останете у Србији а они који о томе одлучују су обавези да вам то и омогуће. Ми смо вас школовали и дали све од себе да вам пренесемо сво своје знање. Када вас видим, ту младост, лепоту и енергију, сигуран сам да за нас и нашу земљу ''нема зиме'' бар када је у питању медицина'', рекао је декан Јаковљевић који је уручио 65 диплома докторима медицине.









На ИАС стоматологије у овој школској години диплому доктора стоматологије стекао је 21 студент. Дипломе им је уручио продекан проф. др Гвозден Росић који је рекао да од тренутка када им додељујемо индексе до тренутка доделе диплома се спакује један мали живот или бар једна значајна животна фаза. ''Сви овде присутни сте то успешно прошли и могу само да поделим са вама задовољство због тога. Са наше стране покушали смо да ово време искористите максимално квалитетно а колико сте успели у томе показаће време. Ваш квалитет се сигурно неће задовољити на дипломама које добијате данас и очекујем да ово и остане наша заједничка кућа'', истакао је продекан Росић. Дипломирани доктори медицине и доктори стоматологије положили су Хипократову заклетву коју је прочитала најбољи дипломац на медицини Јелена Савић.




Дипломирани доктори медицине и доктори стоматологије положили су Хипократову заклетву коју је прочитала најбољи дипломац на медицини Јелена Савић.








У оквиру свечане доделе диплома уручене су и дипломе лекарима специјалистима и специјалистима ужих специјализација, укупно 101 и мастер менаџерима- 27 од којих МАС менаџерима у систему здравствене заштите 10, МАС исхрана и суплементација 9 и МАС регенеративна медицина 8. Дипломе су им уручили руководиоци студијских програма: проф. др Небојша Здравковић, проф. др Владимир Живковић и проф. др Биљана Љујић.

Дипломиране менаџере поздравио је ресорни продекан проф. др Небојша Здравковић који је уз честитке дипломцима изразио задовољство што уручује дипломе већ четвртој генерацији мастер менаџера у здравству као и млађим генерацијама МАС исхране и суплементације и МАС регенеративне медицине. ''То је нешто што на чему ће факултет у наредном периоду максимално радити како би формирали нове мастер програме које трају годину дана'', истакао је проф. Здравковић.

Продекан за специјалистичке и уже специјалистичке студије проф. др Горан Давидовић поздрављајући специјалисте и лекаре ужих специјализација подсетио је да на нашем факултет, у овом тренутку постоји 46 специјализација из медицине, фармације и стоматологије и 21 ужа специјализација, те да овај вид усавршавања тренутно похађа преко 800 специјализаната и ужих специјализаната и да смо се по тим параметрима приближили факултетима који имају дужи век и традицију од нашег факултета. ''Цео живот се у овој професији некако одричемо и ваша одрицања су скоро бескрајна .Сваки пут сте на неком почетку и можда је ово тренутак да дођете до краја који је јако важан за вас а то је да добијете звање специјалисте и ужег специјалисте. Али то је опет, с друге стране, нови почетак за борбу да будете добри и успешни у свом послу и изнесете све оне изазове на прави начин који професија са собом носи'', рекао је, између осталог, проф. Давидовић.

Овој додели диплома присуствовао је и директор УКЦ Крагујевац проф. др Слободан Милисављевић, наше највеће наставно-научне базе али и установе која нам упућује највећи број лекара на здравствене специјализације. Поздрављајући присутне у своје и име име УКЦ Крагујевац проф. Милисављевић је, у честитке свима, рекао да ново руководство ове установе као приоритет има струку и запошљавање нових, младих и стручних кадрова. ''За то имамо подршку и државе и ресорног министарства и надам се да ћемо у наредном периоду апсорбовати највећи број људи који су завршили специјализације и уже специјализације.

Наставите да се усавршавате и надам се да ћемо, у наредном периоду, заједно радити на побољшању здравствене заштите наших грађана'', истакао је Милисављевић.








До сада је, за 45.година на нашем Факултету диплому доктора медицине стекло 4335 студената, 163 доктора стоматологије и 865 магистара фармације, диплому струковне сестре 565 сестара и 532 струковна физиотерапеута.

Због промене SSL протокола у nonSSL, повремено може доћи до неисправности линкова на страницама, у том случају пробајте без протокола https://. Извињавамо се на свим могућим сметњама.