Trenutno ste na:
 
Vesti sa fakulteta
  Najnovije vesti
 


Povezani sadržaji:
 
Najnovije vesti
Arhiva vesti
 

Navigacija:
 
Početna strana
 







 
VESTI I DOGAĐAJI
NAJNOVIJE VESTIARHIVA VESTI

URUČENE DIPLOME NA SVIM STUDIJSKIM PROGRAMIMA

Uručenjem diploma doktorima medicine i stomatologije, magistrima farmacije, strukovnim medicinskim sestrama i fizioterapeutima, lekarima specijalistima i užim specijalistima kao i master menadžerima, u Amfiteatru fakulteta danas je počeo program obeležavanja 45 godina Fakulteta medicinskih nauka.

Prvi su diplomu dobili diplomci osnovnih strukovnih studija -28 strukovnih sestara i 18 strukovnih fizioterapeuta. Njima je diplome uručila prodekan za osnovne strukovne studije prof. dr Nataša Zdravković koja je čestitala svim diplomcima na postignutom uspehu . ''Nada se da sve to što ste ovde naučili i stekli primeniti u budućem radu. Vaš uspeh je za mene tim veći što je većina vas diplomu stekla iz radnog odnosa a znamo koliko je sve to teško uklopiti. Želim vam dalje napredovanje i svu sreću u radu i životu'', rekla je prof. Zdravković.







Na IAS farmacije u ovoj školskoj godini diplomirano je 73 studenta koji su stekli zvanje magistra farmacije. U prisustvu dekana fakulteta prof. dr Vladimira Jakovljevića magistrima farmacije diplome je uručio prodekan za ovaj studijski program prof. dr Željko Mijailović. ''Izuzetno mi je zadovoljstvo da vam uručim diplome koje ste svakako svojim trudom i radom zaslužili, i u ovom, za mene najlepšem i najsvečanijem danu u godini na fakultetu, želim da istaknem dva jako važna momenta. Prvi je što ste vi pokazali da ste sazreli i u ljudskom i u profesionalnom smislu jer nosite ove diplome sasvim zasluženo, a drugi je taj što smo mi srećni i ponosni jer znamo da smo nešto dobro uradili u proteklih pet godina školujući vas'', rekao je prof. Mijalović. On je istakao i da je ovo svim diplomcima početak jednog novog važnog perioda u životu, profesionalnog rada, i dodao da je fakultet u za sve one koji budu želeli da nastave sa svojim stručnim usavršavanjem u oblasti farmacije.







Dekan FMN prof. dr Vladimir Jakovljević podsetio je da je, uz početak nove školske godine, dodela diploma najznačajniji dan u svakoj godini za naš fakultet. Dodelom diploma, prema njegovima rečima, i ove godine počinjemo programa obeležavanja slave i dana fakulteta. ''Ovo je za vas jedan od najznačajnijih dana u životu koji ste imali i koji ćete imati . Vi ste svoj posao koji ste počeli pre 5 ili 6 godina danas uspešno završili. Sada je na nadležnima, i to uvek potenciram, da pokaže visok stepen razumevanja prema našoj struci i to se poslednjih godina na našu sreću i dešava. Svi vi koji ste ovde verujem da želite da ostanete u Srbiji a oni koji o tome odlučuju su obavezi da vam to i omoguće. Mi smo vas školovali i dali sve od sebe da vam prenesemo svo svoje znanje. Kada vas vidim, tu mladost, lepotu i energiju, siguran sam da za nas i našu zemlju ''nema zime'' bar kada je u pitanju medicina'', rekao je dekan Jakovljević koji je uručio 65 diploma doktorima medicine.









Na IAS stomatologije u ovoj školskoj godini diplomu doktora stomatologije stekao je 21 student. Diplome im je uručio prodekan prof. dr Gvozden Rosić koji je rekao da od trenutka kada im dodeljujemo indekse do trenutka dodele diploma se spakuje jedan mali život ili bar jedna značajna životna faza. ''Svi ovde prisutni ste to uspešno prošli i mogu samo da podelim sa vama zadovoljstvo zbog toga. Sa naše strane pokušali smo da ovo vreme iskoristite maksimalno kvalitetno a koliko ste uspeli u tome pokazaće vreme. Vaš kvalitet se sigurno neće zadovoljiti na diplomama koje dobijate danas i očekujem da ovo i ostane naša zajednička kuća'', istakao je prodekan Rosić. Diplomirani doktori medicine i doktori stomatologije položili su Hipokratovu zakletvu koju je pročitala najbolji diplomac na medicini Jelena Savić.




Diplomirani doktori medicine i doktori stomatologije položili su Hipokratovu zakletvu koju je pročitala najbolji diplomac na medicini Jelena Savić.








U okviru svečane dodele diploma uručene su i diplome lekarima specijalistima i specijalistima užih specijalizacija, ukupno 101 i master menadžerima- 27 od kojih MAS menadžerima u sistemu zdravstvene zaštite 10, MAS ishrana i suplementacija 9 i MAS regenerativna medicina 8. Diplome su im uručili rukovodioci studijskih programa: prof. dr Nebojša Zdravković, prof. dr Vladimir Živković i prof. dr Biljana Ljujić.

Diplomirane menadžere pozdravio je resorni prodekan prof. dr Nebojša Zdravković koji je uz čestitke diplomcima izrazio zadovoljstvo što uručuje diplome već četvrtoj generaciji master menadžera u zdravstvu kao i mlađim generacijama MAS ishrane i suplementacije i MAS regenerativne medicine. ''To je nešto što na čemu će fakultet u narednom periodu maksimalno raditi kako bi formirali nove master programe koje traju godinu dana'', istakao je prof. Zdravković.

Prodekan za specijalističke i uže specijalističke studije prof. dr Goran Davidović pozdravljajući specijaliste i lekare užih specijalizacija podsetio je da na našem fakultet, u ovom trenutku postoji 46 specijalizacija iz medicine, farmacije i stomatologije i 21 uža specijalizacija, te da ovaj vid usavršavanja trenutno pohađa preko 800 specijalizanata i užih specijalizanata i da smo se po tim parametrima približili fakultetima koji imaju duži vek i tradiciju od našeg fakulteta. ''Ceo život se u ovoj profesiji nekako odričemo i vaša odricanja su skoro beskrajna .Svaki put ste na nekom početku i možda je ovo trenutak da dođete do kraja koji je jako važan za vas a to je da dobijete zvanje specijaliste i užeg specijaliste. Ali to je opet, s druge strane, novi početak za borbu da budete dobri i uspešni u svom poslu i iznesete sve one izazove na pravi način koji profesija sa sobom nosi'', rekao je, između ostalog, prof. Davidović.

Ovoj dodeli diploma prisustvovao je i direktor UKC Kragujevac prof. dr Slobodan Milisavljević, naše najveće nastavno-naučne baze ali i ustanove koja nam upućuje najveći broj lekara na zdravstvene specijalizacije. Pozdravljajući prisutne u svoje i ime ime UKC Kragujevac prof. Milisavljević je, u čestitke svima, rekao da novo rukovodstvo ove ustanove kao prioritet ima struku i zapošljavanje novih, mladih i stručnih kadrova. ''Za to imamo podršku i države i resornog ministarstva i nadam se da ćemo u narednom periodu apsorbovati najveći broj ljudi koji su završili specijalizacije i uže specijalizacije.

Nastavite da se usavršavate i nadam se da ćemo, u narednom periodu, zajedno raditi na poboljšanju zdravstvene zaštite naših građana'', istakao je Milisavljević.








Do sada je, za 45.godina na našem Fakultetu diplomu doktora medicine steklo 4335 studenata, 163 doktora stomatologije i 865 magistara farmacije, diplomu strukovne sestre 565 sestara i 532 strukovna fizioterapeuta.

Zbog promene SSL protokola u nonSSL, povremeno može doći do neispravnosti linkova na stranicama, u tom slučaju probajte bez protokola https://. Izvinjavamo se na svim mogućim smetnjama.