Trenutno ste na:
 
Vesti sa fakulteta
  Najnovije vesti
 


Povezani sadržaji:
 
Najnovije vesti
Arhiva vesti
 

Navigacija:
 
Početna strana
 







 
VESTI I DOGAĐAJI
NAJNOVIJE VESTIARHIVA VESTI

PREDSTAVLJENI STUDIJSKI PROGRAMI FMN MATURANTIMA U SMEDEREVU

Maturantima medicinsko-farmaceutske škole „Sveta Petka“ u Smederevu predstavljeni su studijski programi našeg Fakulteta u susret upisu nove generacije brucoša na integrisane i osnove strukovne studije. Skolu pohađa 370 učenika na smerovima-medicinska sestra-tehničar, farmaceutski tehničar, medicinska sestra-vaspitač , ginekološko akušerska sestra, pedijatrijska sestra i fizioterapeut. Maturanti iz škole, njih oko devedeset pokazali su najveće interesovanje za studije medicine i osnovne strukovne studije, a bilo je i onih koji su se raspitivali i o studijama na engleskom jeziku kako na IAS farmacije, koje postoje tako i na IAS medicine čija je akreditacija u toku.

Fakultet i naše studijske programe maturantima u Smederevu predstavila je prodekan za zdravstvenu delatnost prof. dr Mirjana Veselinović, internista-reumatolog, naglašavajući da je za 45 godina FMN, a posebno u poslednjem periodu postigao sjajne rezultate u oblasti obrazovanja, u nauci, saradnji sa vrhunskim zdravstvenim ustanovama u zemlji i regionu. „Naš najveći rezultat je veliko interesovanje koje iz godine u godinu pokazuju maturanti za upis na naše osnovne studije o čemu svedoči i vaše prisustvo danas u ovolikom broju .Pored medicine, farmacije i stomatologije, kao i osnovnih strukovnih studija od prošle godine sa kolegama sa Pedagoškog fakulteta u Jagodini realizujemo studijski program medicinska sestra-vaspitač. Nakon akreditacije studija farmacije na engleskom u postupku smo akreditacije IAS medicine na engleskom i tu očekujemo veliko interesovanje budućih brucoša“, rekla je prof. Veselinović. Ona je posebno istakla da se kod nas na FMN godinama unazad primenjuje tutorski sistem rada, gde je student u fokusu“ i gde svi nastavnici i saradnici su tu da maksimalno pomognu našim studentima.“ Tutorski sistem podrazumeva rad sa studentima u malim grupama koji omogućava kontinuirano učenje i visok kvalitet nastave. Tutora dobijate već na prvom predavanju i on vas prati toko čitavog školovanja koje traje 3 godine na osnovnim, 5 na farmaciji i stomatologiji i 6 godina na studijama medicine. Nakon završetka bilo kog studijskog programa našeg fakulteta imate velike mogućnosti za rad i dalje usavršavanje. Ono što naše studije čini vrlo atraktivnim i kvalitetnim je veliki broj pacijenata, sa kojim se susrećete u okviru kliničkih predmeta i praktičan rad na savremenoj opremi uz korišćenje savremenih materijala i najsavremeniju dijagnostiku“, rekla je prof. dr Mirjana Veselinović.

U okviru predstavljanja maturantima u Smederevu su prikazane i nove zbirke za pripremu i polaganje prijemnog ispita koje su nedavno izašle iz štampe. Svi prisutni pozvani su da prisustvuju tradicionalnoj manifestaciji „Dan otvorenih vrata“ kada će maturantima iz cele Srbije, 22.aprila i 27.maja, biti predstavljeni naši studijski programi.









Zbog promene SSL protokola u nonSSL, povremeno može doći do neispravnosti linkova na stranicama, u tom slučaju probajte bez protokola https://. Izvinjavamo se na svim mogućim smetnjama.