Trenutno ste na:
 
Vesti sa fakulteta
  Najnovije vesti
 


Povezani sadržaji:
 
Najnovije vesti
Arhiva vesti
 

Navigacija:
 
Početna strana
 







 
VESTI I DOGAĐAJI
NAJNOVIJE VESTIARHIVA VESTI

AKREDITOVANE IAS MEDICINE NA ENGLESKOM JEZIKU

Nacionalno telo za akreditaciju i obezbeđenje kvaliteta u visokom obrazovanju donelo je odluku o akreditaciji integrisanih akademskih studija medicine na srpskom i engleskom jeziku. U ovoj školskoj godini FMN pored 88 studenata medicine na srpskom prvi put upisaće i 59 studenata koji će studije medicine pohađati na engleskom jeziku. Tim povodom gradonačelnik Kragujevaca Nikola Dašić organizovao je prijem u Svečanom salonu zgrade Grada za dekana FMN prof. dr Vladimira Jakovljevića i prodekana za MAS prof. dr Nebojšu Zdravkovića. Gradonačelnik je ovom prilikom istakao da uspeh našeg fakulteta ima veliki značaj za Grad jer će privući veliki broj inostranih studenata koji se već interesuju za upis na Fakultet medicinskih nauka. „To je, na neki način internacionalizacija samog fakulteta, Univerziteta ali i samog grada Kragujevca. Dobićemo, u konkretnom slučaju, najmanje 59 stranih studenata u Kragujevcu što će dosta značiti za društveni život u gradu, za ekonomiju, turizam“, rekao je gradonačelnik Dašić.

Na našem fakultetu koji je u decembru 2022. godine obeležio 45 godina postojanja trenutno postoji 13 aktivnih studijskih programa a studije na engleskom jeziku bile su jedan od prioriteta aktuelnog rukovodstva. Nakon uvođenja studija farmacije na engleskom jeziku dugo i predano se radilo na pripremi za akreditaciju IAS medicine na englesko jeziku koje su rezultirale odobrenjem ovog programa i predstojećim upisom prvih studenata koji će pohađati ovaj program u koji će biti uključeno preko 250 nastavnika i saradnika. Dekan FMN prof. dr Vladimir Jakovljević istakao je na prijemu kod gradonačelnika da je internacionalno prepoznavanje našeg fakulteta, uz visoko rangiranje na Sangajskoj listi, odlične rezultate u oblasti nauke i sada studije medicine na engleskom jeziku, nešto što bi trebalo da bude generalno orijentacija fakulteta i univerziteta u budućnosti. „Postoji veliko interesovanje stranih studenata, pre svega iz Indije, ali i drugih delova sveta koji bi došli u Kragujevac i koji bi, uz odlične uslove studiranje iskoristili i mogućnost povoljnih finansijskih uslova studiranja i života kod nas”, rekao je dekan Jakovljević.







Zbog promene SSL protokola u nonSSL, povremeno može doći do neispravnosti linkova na stranicama, u tom slučaju probajte bez protokola https://. Izvinjavamo se na svim mogućim smetnjama.