Тренутно сте на:
 
Вести са факултета
  Најновије вести
 


Повезани садржаји:
 
Најновије вести
Архива вести
 

Навигација:
 
Почетна страна
 







 
ВЕСТИ И ДОГАЂАЈИ
НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИАРХИВА ВЕСТИ

НАСТАВНИК СА СТОМАТОЛОГИЈЕ ФМН ОБЈАВИО ПОГЛАВЉЕ У SPRINGER



Доц. др Раша Младеновић, специјалиста дечје и превентивне стоматологије Факултета медицинских наука Универзитета у Крагујевцу, са колегама Универзитета у Пекингу објавио је поглавље The Experience of Diagnosis and Management of Oral Maxillofacial Surgery, and Dental Education During the Pandemic у књизи The Science behind the COVID Pandemic and Healthcare Technology Solutions реномираног светског издавача научне литературе Springer.

Ова књига oписује нове стратегије за предвиђање еволуције пандемија, оптимизацију праћења наставе и дијагностику болести. У процесу дијагностике и лечења пацијената, медицинско особље у стоматологији је склоно инфекцији путем респираторног преноса и блиског контакта са зараженом особом. Због тога се током свакодневног рада морају предузимати прецизне мере превенције и контроле епидемије, а стоматолошке интервенције треба спроводити по протоколима, како би се смањио ризик од инфекције. Поред тога, да би се обезбедио квалитет обуке и наставе, неопходно је активно коришћење савремене технологије. Електронским учењем наставници могу визуелно да представе образовне садржаје у дигиталном издању, трудећи се да он буде испуњен интересантним штивом које ће успети да мотивише студенте.

Како се у стоматологији највећи део практичне наставе спроводи на пацијентима, неопходно је применити све ресурсе које нам пружају дигиталне технологије како би студентима побољшали учење на даљину.

Књига The Science behind the COVID Pandemic and Healthcare Technology Solutions пружа опсежне информације и извор инспирације за све истраживаче у сектору здравства и технологије. Написана је од стране истраживача и професионалаца са престижних универзитета, а међу њима је, захваљујући овом поглављу, једини из Србије и региона, Универзитет у Крагујевцу.

Линк за поглавље: https://link.springer.com/chapter/10.1007/978-3-031-10031-4_23



 

Због промене SSL протокола у nonSSL, повремено може доћи до неисправности линкова на страницама, у том случају пробајте без протокола https://. Извињавамо се на свим могућим сметњама.