Trenutno ste na:
 
Vesti sa fakulteta
  Najnovije vesti
 


Povezani sadržaji:
 
Najnovije vesti
Arhiva vesti
 

Navigacija:
 
Početna strana
 







 
VESTI I DOGAĐAJI
NAJNOVIJE VESTIARHIVA VESTI

NASTAVNIK SA STOMATOLOGIJE FMN OBJAVIO POGLAVLJE U SPRINGER-u



Doc. dr Raša Mladenović, specijalista dečje i preventivne stomatologije Fakulteta medicinskih nauka Univerziteta u Kragujevcu, sa kolegama Univerziteta u Pekingu objavio je poglavlje The Experience of Diagnosis and Management of Oral Maxillofacial Surgery, and Dental Education During the Pandemic u knjizi The Science behind the COVID Pandemic and Healthcare Technology Solutions renomiranog svetskog izdavača naučne literature Springer.

Ova knjiga opisuje nove strategije za predviđanje evolucije pandemija, optimizaciju praćenja nastave i dijagnostiku bolesti. U procesu dijagnostike i lečenja pacijenata, medicinsko osoblje u stomatologiji je sklono infekciji putem respiratornog prenosa i bliskog kontakta sa zaraženom osobom. Zbog toga se tokom svakodnevnog rada moraju preduzimati precizne mere prevencije i kontrole epidemije, a stomatološke intervencije treba sprovoditi po protokolima, kako bi se smanjio rizik od infekcije. Pored toga, da bi se obezbedio kvalitet obuke i nastave, neophodno je aktivno korišćenje savremene tehnologije. Elektronskim učenjem nastavnici mogu vizuelno da predstave obrazovne sadržaje u digitalnom izdanju, trudeći se da on bude ispunjen interesantnim štivom koje će uspeti da motiviše studente.

Kako se u stomatologiji najveći deo praktične nastave sprovodi na pacijentima, neophodno je primeniti sve resurse koje nam pružaju digitalne tehnologije kako bi studentima poboljšali učenje na daljinu.

Knjiga The Science behind the COVID Pandemic and Healthcare Technology Solutions pruža opsežne informacije i izvor inspiracije za sve istraživače u sektoru zdravstva i tehnologije. Napisana je od strane istraživača i profesionalaca sa prestižnih univerziteta, a među njima je, zahvaljujući ovom poglavlju, jedini iz Srbije i regiona, Univerzitet u Kragujevcu.

Link za poglavlje: https://link.springer.com/chapter/10.1007/978-3-031-10031-4_23



 

Zbog promene SSL protokola u nonSSL, povremeno može doći do neispravnosti linkova na stranicama, u tom slučaju probajte bez protokola https://. Izvinjavamo se na svim mogućim smetnjama.