Тренутно сте на:
 
Вести са факултета
  Најновије вести
 


Повезани садржаји:
 
Најновије вести
Архива вести
 

Навигација:
 
Почетна страна
 







 
ВЕСТИ И ДОГАЂАЈИ
НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИАРХИВА ВЕСТИ

РЕКОРДАН БРОЈ ОБЈАВЉЕНИХ НАУЧНИХ РАДОВА У 2022. ГОДИНИ

У оквиру програма обележавања 45 година постојања Факултета медицинских наука, у Амфитеатру , одржана је традиционална ревија радова "Публиковали смо“. Реч је о годишњем прегледу научних активности предавача и целокупне научне заједнице Факултета медицинских наука. у овој години, према речима Проф. др Владимира Живковића, укупно је објавио 256 радова што је највише од када бележимо ове активности. Подсећања ради у 2021. години број објављених радова био је 238, а у 2018. години 122. "Фармакологија и токсикологија су , као и ранијих година, по скору, на првом месту са публикованих 55 радова , следи физиологија са 49, интерна медицина има 40 радова, стоматологија 30 а хирургија 26 радова. По импакт фактору прва је епидемиологија која има 22 објављена рада, затим фармакологија и токсикологија са 55 радова, а следе физиологија, интерна медицина и медицинска генетика“, рекао је проф. Живковић.

У овој години 261 истраживач ФМН је ангажован је на пројектима Министарства за науку и технолошки развој и Фонда за науку Р. Србије, интерним или међународним пројектима, док је 16 наставника ФМН је ангажовано на међународним пројектима. 139 наставника и сарадника ФМН је ангажовано на пројектима Министарства за науку Р. Србије, а 19 наставника ФМН је ангажовано на пројектима Фонда за науку. Тренутно се на ФМН реализују 94 јуниор пројеката и 3 макро пројекта. У категорији истраживачи Факултета медицинских наука са оствареним највећим кумулативним импакт фактором у 2022. години прва је проф. др Милена Илић ИФ =1061,2, затим проф. др Михајло Јаковљевић ИФ = 822,86 и проф. др Владимир Јаковљевић ИФ=148,209. Када се говорио о Истраживачи Факултета медицинских наука са оствареним највећим бројем објављених научних радова у часописима на SCI листи у 2022. Години, то су: проф. др Владимир Јаковљевић 30, проф. др Михајло Јаковљевић 29 и проф. др Милена Илић 25.

На традиционалној ревији радова "Публиковали смо“ у пуном Амфитеатру нашег Факултета чуло се да је ово за нас, у делу научно-истраживачког рада, најуспешнија година која је не само признање већ и обавеза да у наредној години останемо у истом рангу или повећамо овогодишњи рекордни резултат. Ове године награђени су најбољи истраживачи- у области клиничке медицине Миодраг Срећковић, стоматолошких истраживања Сузана Живановић, фармације Невена Драгинић, јавног здравља Марија Секулић и базичних истраживања Сандра Николић.


Комплетну презентацију Публиковали смо у 2022. години погледајте овде









Због промене SSL протокола у nonSSL, повремено може доћи до неисправности линкова на страницама, у том случају пробајте без протокола https://. Извињавамо се на свим могућим сметњама.