Trenutno ste na:
 
Vesti sa fakulteta
  Najnovije vesti
 


Povezani sadržaji:
 
Najnovije vesti
Arhiva vesti
 

Navigacija:
 
Početna strana
 







 
VESTI I DOGAĐAJI
NAJNOVIJE VESTIARHIVA VESTI

REKORDAN BROJ OBJAVLJENIH NAUČNIH RADOVA U 2022. GODINI

U okviru programa obeležavanja 45 godina postojanja Fakulteta medicinskih nauka, u Amfiteatru , održana je tradicionalna revija radova "Publikovali smo“. Reč je o godišnjem pregledu naučnih aktivnosti predavača i celokupne naučne zajednice Fakulteta medicinskih nauka. u ovoj godini, prema rečima Prof. dr Vladimira Živkovića, ukupno je objavio 256 radova što je najviše od kada beležimo ove aktivnosti. Podsećanja radi u 2021. godini broj objavljenih radova bio je 238, a u 2018. godini 122. "Farmakologija i toksikologija su , kao i ranijih godina, po skoru, na prvom mestu sa publikovanih 55 radova , sledi fiziologija sa 49, interna medicina ima 40 radova, stomatologija 30 a hirurgija 26 radova. Po impakt faktoru prva je epidemiologija koja ima 22 objavljena rada, zatim farmakologija i toksikologija sa 55 radova, a slede fiziologija, interna medicina i medicinska genetika“, rekao je prof. Živković.

U ovoj godini 261 istraživač FMN je angažovan je na projektima Ministarstva za nauku i tehnološki razvoj i Fonda za nauku R. Srbije, internim ili međunarodnim projektima, dok je 16 nastavnika FMN je angažovano na međunarodnim projektima. 139 nastavnika i saradnika FMN je angažovano na projektima Ministarstva za nauku R. Srbije, a 19 nastavnika FMN je angažovano na projektima Fonda za nauku. Trenutno se na FMN realizuju 94 junior projekata i 3 makro projekta. U kategoriji istraživači Fakulteta medicinskih nauka sa ostvarenim najvećim kumulativnim impakt faktorom u 2022. godini prva je prof. dr Milena Ilić IF =1061,2, zatim prof. dr Mihajlo Jakovljević IF = 822,86 i prof. dr Vladimir Jakovljević IF=148,209. Kada se govorio o Istraživači Fakulteta medicinskih nauka sa ostvarenim najvećim brojem objavljenih naučnih radova u časopisima na SCI listi u 2022. Godini, to su: prof. dr Vladimir Jakovljević 30, prof. dr Mihajlo Jakovljević 29 i prof. dr Milena Ilić 25.

Na tradicionalnoj reviji radova "Publikovali smo“ u punom Amfiteatru našeg Fakulteta čulo se da je ovo za nas, u delu naučno-istraživačkog rada, najuspešnija godina koja je ne samo priznanje već i obaveza da u narednoj godini ostanemo u istom rangu ili povećamo ovogodišnji rekordni rezultat. Ove godine nagrađeni su najbolji istraživači- u oblasti kliničke medicine Miodrag Srećković, stomatoloških istraživanja Suzana Živanović, farmacije Nevena Draginić, javnog zdravlja Marija Sekulić i bazičnih istraživanja Sandra Nikolić.


Kompletnu prezentaciju Publikovali smo u 2022. godini pogledajte ovde









Zbog promene SSL protokola u nonSSL, povremeno može doći do neispravnosti linkova na stranicama, u tom slučaju probajte bez protokola https://. Izvinjavamo se na svim mogućim smetnjama.