Тренутно сте на:
 
Вести са факултета
  Најновије вести
 


Повезани садржаји:
 
Најновије вести
Архива вести
 

Навигација:
 
Почетна страна
 







 
ВЕСТИ И ДОГАЂАЈИ
НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИАРХИВА ВЕСТИ

У ТОКУ ТРАДИЦИОНАЛНА
''НЕДЕЉА ЗДРАВЉА УСТА И ЗУБА''

У организацији ИЗЈЗ а уз Завод за денталну медицину Крагујевац и Факултета медицинских наука Универзитета у Крагујевцу ове недеље обележава се традиционална 33-а ''Недеља здравља уста и зуба''.

У предшколској установи „Црвенкапа“, студенти 4. године ИАСС су у оквиру наставне јединице из Превентивне стоматологије одржали едукацију о очувању здравља уста и зуба. Демонстрирали су правилне технике прања зуба, ставили акценат на здраву исхрану и назначили важност редовних контролних прегледа.

Посебна пажња је усмерена и на едукацију васпитача о пружању правовремене и адекватне помоћи у случају настанка повреда зуба. Како би подстакли децу да стечено знање примене, поклонили су им одговарајући прибор за одржавање оралне хигијене прилагођен њиховом узрасту.

Правилна орална хигијена, здрава исхрана и редовни контролни прегледи су основни предуслов како за здравље уста и зуба, тако и за целокупно опште здравље









Због промене SSL протокола у nonSSL, повремено може доћи до неисправности линкова на страницама, у том случају пробајте без протокола https://. Извињавамо се на свим могућим сметњама.