Trenutno ste na:
 
Vesti sa fakulteta
  Najnovije vesti
 


Povezani sadržaji:
 
Najnovije vesti
Arhiva vesti
 

Navigacija:
 
Početna strana
 







 
VESTI I DOGAĐAJI
NAJNOVIJE VESTIARHIVA VESTI

U TOKU TRADICIONALNA
''NEDELJA ZDRAVLJA USTA I ZUBA''

U organizaciji IZJZ a uz Zavod za dentalnu medicinu Kragujevac i Fakulteta medicinskih nauka Univerziteta u Kragujevcu ove nedelje obeležava se tradicionalna 33-a ''Nedelja zdravlja usta i zuba''.

U predškolskoj ustanovi „Crvenkapa“, studenti 4. godine IASS su u okviru nastavne jedinice iz Preventivne stomatologije održali edukaciju o očuvanju zdravlja usta i zuba. Demonstrirali su pravilne tehnike pranja zuba, stavili akcenat na zdravu ishranu i naznačili važnost redovnih kontrolnih pregleda.

Posebna pažnja je usmerena i na edukaciju vaspitača o pružanju pravovremene i adekvatne pomoći u slučaju nastanka povreda zuba. Kako bi podstakli decu da stečeno znanje primene, poklonili su im odgovarajući pribor za održavanje oralne higijene prilagođen njihovom uzrastu.

Pravilna oralna higijena, zdrava ishrana i redovni kontrolni pregledi su osnovni preduslov kako za zdravlje usta i zuba, tako i za celokupno opšte zdravlje









Zbog promene SSL protokola u nonSSL, povremeno može doći do neispravnosti linkova na stranicama, u tom slučaju probajte bez protokola https://. Izvinjavamo se na svim mogućim smetnjama.