Тренутно сте на:
 
Вести са факултета
  Најновије вести
 


Повезани садржаји:
 
Најновије вести
Архива вести
 

Навигација:
 
Почетна страна
 







 
ВЕСТИ И ДОГАЂАЈИ
НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИАРХИВА ВЕСТИ

ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ МАТУРАНАТА
И ОВЕ ГОДИНЕ ЗА УПИС НА ФМН

У пуном Амфитеатру данас је одржана прва овогодишња манифестација „Дан отворених врата“ на којој су будућим студентима представљени студијски програми и уписне квоте за школску 2023/2004. годину. Матурантима из целе Србије наш Факултет најпре је представљен филмом који је обухватио 45 година постојања и рада наше установе а онда их је поздравио декан ФМН проф. др Владимир Јаковљевић. Изражавајући задовољство што је и ове године интересовање будућих бруцоша за наш факултет огромно декан је им пожелео добродошлицу у име свих наставника и сарадника. „Наш највећи успех и наша највећа снага су наши студенти односно ви који ћете то ускоро постати. То је оно због чега постојимо , уз све оно што сте у филму чули-наша достигнућа у области науке, висока позиција на Шангајској листи, докторске студије које смо увели у Србији, здравствене специјализације, мастер програми. Оно што је за вас најбитније да ми заиста тежимо, и у највећем броју случајева у томе и успевамо је да ви, у наредних пет или шест година, или три, у зависности који студијски програм одаберете , се овде осећате као у својој кући. Код нас је студент у фокусу и тако ће и остати. Поред УКЦ Крагујевац, који је наша главна наставно научна база, успоставили смо сарадњу са многим релевантним установама у земљи тако да наши студенти , специјализанти и докторанти стручна знања стичу у референтним здравственим установама у земљи. Уписне квоте су нам и ове године исте- медицина 88, фармација 84, стоматологија 24 , основне струковне студије 88.Оно што је ново је да следеће недеље очекујемо да добијемо акредитацију студијског програма ИАС медицине на енглеском језику за 59 студената. Тај програм намењен је пре свега за странце али могу да га упишу и наши држављани. То важи и за студије фармације на енглеском језику а оба студијска програма могу бити алтернатива свима који не прођу на студијским програмима на српском језику. Разлика је у томе што су сви наши студијски програми о трошку државе осим студија на енглеском језику за које би, уколико то буде ваш избор, плаћали школарину“, рекао је проф. Јаковљевић.

ИАС медицине и основне струковне студије представио је асс. др Жељко Тодоровић који је посебно истакао значај рада студената у малим групама, како у првих 5 семестара предклиничке наставе тако и од шестог семестра када почну клинички предмети и рад са пацијентима. Други по старости студијски програм ФМН ИАС фармације представила је проф. др Оливера Миловановић нагласивши да за фармацију увек влада велико интересовање и да сви наши студенти по завршетку овог студијског програма стекну довољно знања и вештина да могу да раде у било којој области фармације. На ИАС стоматологије , од основања овог студијског програма 2010.године ФМН уписује 24 студента што ће бити и ове године. Према речима доц. Др Мирослава Васовића предност студирања на нашој стоматологији где за једно место конкурише више од 5 кандидата сваке године, је млад али стручан кадар и одлична опремљеност Клинике за стоматологију која уз наставни део обавља и здравствену делатност. Студентски парламент и активности које они спроводе представила је члан PR тима ФМН и др стоматологије Ирена Огњановић. На многобројна питања будућих студената и њихових родитеља одговарао је декан Јаковљевић а за све присутне, након обиласка факултета, уприличен је пригодан коктел у нашем ресторану. Следећа овогодишња манифестација „Дан отворених врата“ планирана је за суботу 27. мајa. До сада је, за 45. година на нашем Факултету диплому доктора медицине стекло 4335 студената, 163 доктора стоматологије и 865 магистара фармације, диплому струковне сестре 565 сестара и 532 струковна физиотерапеута.












Због промене SSL протокола у nonSSL, повремено може доћи до неисправности линкова на страницама, у том случају пробајте без протокола https://. Извињавамо се на свим могућим сметњама.