Trenutno ste na:
 
Vesti sa fakulteta
  Najnovije vesti
 


Povezani sadržaji:
 
Najnovije vesti
Arhiva vesti
 

Navigacija:
 
Početna strana
 







 
VESTI I DOGAĐAJI
NAJNOVIJE VESTIARHIVA VESTI

VELIKO INTERESOVANJE MATURANATA
I OVE GODINE ZA UPIS NA FMN

U punom Amfiteatru danas je održana prva ovogodišnja manifestacija „Dan otvorenih vrata“ na kojoj su budućim studentima predstavljeni studijski programi i upisne kvote za školsku 2023/2004. godinu. Maturantima iz cele Srbije naš Fakultet najpre je predstavljen filmom koji je obuhvatio 45 godina postojanja i rada naše ustanove a onda ih je pozdravio dekan FMN prof. dr Vladimir Jakovljević. Izražavajući zadovoljstvo što je i ove godine interesovanje budućih brucoša za naš fakultet ogromno dekan je im poželeo dobrodošlicu u ime svih nastavnika i saradnika. „Naš najveći uspeh i naša najveća snaga su naši studenti odnosno vi koji ćete to uskoro postati. To je ono zbog čega postojimo , uz sve ono što ste u filmu čuli-naša dostignuća u oblasti nauke, visoka pozicija na Sangajskoj listi, doktorske studije koje smo uveli u Srbiji, zdravstvene specijalizacije, master programi. Ono što je za vas najbitnije da mi zaista težimo, i u najvećem broju slučajeva u tome i uspevamo je da vi, u narednih pet ili šest godina, ili tri, u zavisnosti koji studijski program odaberete , se ovde osećate kao u svojoj kući. Kod nas je student u fokusu i tako će i ostati. Pored UKC Kragujevac, koji je naša glavna nastavno naučna baza, uspostavili smo saradnju sa mnogim relevantnim ustanovama u zemlji tako da naši studenti , specijalizanti i doktoranti stručna znanja stiču u referentnim zdravstvenim ustanovama u zemlji. Upisne kvote su nam i ove godine iste- medicina 88, farmacija 84, stomatologija 24 , osnovne strukovne studije 88.Ono što je novo je da sledeće nedelje očekujemo da dobijemo akreditaciju studijskog programa IAS medicine na engleskom jeziku za 59 studenata. Taj program namenjen je pre svega za strance ali mogu da ga upišu i naši državljani. To važi i za studije farmacije na engleskom jeziku a oba studijska programa mogu biti alternativa svima koji ne prođu na studijskim programima na srpskom jeziku. Razlika je u tome što su svi naši studijski programi o trošku države osim studija na engleskom jeziku za koje bi, ukoliko to bude vaš izbor, plaćali školarinu“, rekao je prof. Jakovljević.

IAS medicine i osnovne strukovne studije predstavio je ass. dr Željko Todorović koji je posebno istakao značaj rada studenata u malim grupama, kako u prvih 5 semestara predkliničke nastave tako i od šestog semestra kada počnu klinički predmeti i rad sa pacijentima. Drugi po starosti studijski program FMN IAS farmacije predstavila je prof. dr Olivera Milovanović naglasivši da za farmaciju uvek vlada veliko interesovanje i da svi naši studenti po završetku ovog studijskog programa steknu dovoljno znanja i veština da mogu da rade u bilo kojoj oblasti farmacije. Na IAS stomatologije , od osnovanja ovog studijskog programa 2010.godine FMN upisuje 24 studenta što će biti i ove godine. Prema rečima doc. Dr Miroslava Vasovića prednost studiranja na našoj stomatologiji gde za jedno mesto konkuriše više od 5 kandidata svake godine, je mlad ali stručan kadar i odlična opremljenost Klinike za stomatologiju koja uz nastavni deo obavlja i zdravstvenu delatnost. Studentski parlament i aktivnosti koje oni sprovode predstavila je član PR tima FMN i dr stomatologije Irena Ognjanović. Na mnogobrojna pitanja budućih studenata i njihovih roditelja odgovarao je dekan Jakovljević a za sve prisutne, nakon obilaska fakulteta, upriličen je prigodan koktel u našem restoranu. Sledeća ovogodišnja manifestacija „Dan otvorenih vrata“ planirana je za subotu 27. maja. Do sada je, za 45. godina na našem Fakultetu diplomu doktora medicine steklo 4335 studenata, 163 doktora stomatologije i 865 magistara farmacije, diplomu strukovne sestre 565 sestara i 532 strukovna fizioterapeuta.












Zbog promene SSL protokola u nonSSL, povremeno može doći do neispravnosti linkova na stranicama, u tom slučaju probajte bez protokola https://. Izvinjavamo se na svim mogućim smetnjama.