Тренутно сте на:
 
Вести са факултета
  Најновије вести
 


Повезани садржаји:
 
Најновије вести
Архива вести
 

Навигација:
 
Почетна страна
 







 
ВЕСТИ И ДОГАЂАЈИ
НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИАРХИВА ВЕСТИ

ФМН ПРЕДСТАВЉЕН НА "ДАНИМА КРАГУЈЕВАЧКЕ КЊИГЕ"

Штампана издања Факултета медицинских наука и споменица Природно-математичког факултета, Универзитета у Крагујевцу, представљени су у четвртак, 23. фебруара, на традиционалној манифестацији Дани крагујевачке књиге, коју је Народна библиотека Вук Караџић организовала у својој галерији.

Као свог најзначајнијег и најпродуктивнијег издавача Универзитет је ове године промовисао Факултет медицинских наука, о чијој издавачкој делатности је говорио проф. др Владимир Живковић, истакнути млади истраживач са више од сто објављених научних радова у референтним часописима. Он је нагласио да из године у годину наш факултет све већу пажњу поклања издавачкој делатности и да је то резултирало да у 2022. години издамо књига и уџбеника међу којима Физиологија уџбеник за основне струковне студије, Збирка тест питања из биологије за припрему пријемног испита, Збирка задатака из хемије за припрему пријемног испита, Физикална рехабилитација болесника на хемодијализи, Увод у фармацеутску праксу, Фармакотерапијски приручник за стоматологе, одабрана поглавља', Примењена козметологија, Претермински порођај и улога алфа липоинске киселине у превенцији и терапији, Бихевиорални тестови на анималним експерименталним моделима, Терапија инфламацијских болести црева и анализа трошкова, Савремени аспекти и дилеме у лечењу обољења слезине.

Када је реч о новим издањима проф. Живковић је за 2023. годину најавио интензивну издавачку делатност и додао да су већ у штампи следећа издања: 'Фармацеутска физичка хемија, збирка задатака, Увод у фармацеутску технологију, друго издање, Астма у деце, Претермински порођај и улога алфа липоинске киселине у превенцији и терапији друго измењено издање и Основи ехосонографије.

Мр Катарина Карамијалковић говорила је о нашој публикацији Библиогафија Medicus-а. У другом делу програма представљена је монографија Пет деценија Природно-математичког факултета у Крагујевцу о којој је говорила један од аутора, проф. др Марина Топузовић.







Због промене SSL протокола у nonSSL, повремено може доћи до неисправности линкова на страницама, у том случају пробајте без протокола https://. Извињавамо се на свим могућим сметњама.