Тренутно сте на:
 
Вести са факултета
  Најновије вести
 


Повезани садржаји:
 
Најновије вести
Архива вести
 

Навигација:
 
Почетна страна
 







 
ВЕСТИ И ДОГАЂАЈИ
НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИАРХИВА ВЕСТИ

АКРЕДИТОВАНЕ ИАС МЕДИЦИНЕ НА ЕНГЛЕСКОМ ЈЕЗИКУ

Национално тело за акредитацију и обезбеђење квалитета у високом образовању донело је одлуку о акредитацији интегрисаних академских студија медицине на српском и енглеском језику. У овој школској години ФМН поред 88 студената медицине на српском први пут уписаће и 59 студената који ће студије медицине похађати на енглеском језику. Тим поводом градоначелник Крагујеваца Никола Дашић организовао је пријем у Свечаном салону зграде Града за декана ФМН проф. др Владимира Јаковљевића и продекана за МАС проф. др Небојшу Здравковића. Градоначелник је овом приликом истакао да успех нашег факултета има велики значај за Град јер ће привући велики број иностраних студената који се већ интересују за упис на Факултет медицинских наука. „То је, на неки начин интернационализација самог факултета, Универзитета али и самог града Крагујевца. Добићемо, у конкретном случају, најмање 59 страних студената у Крагујевцу што ће доста значити за друштвени живот у граду, за економију, туризам“, рекао је градоначелник Дашић.

На нашем факултету који је у децембру 2022. године обележио 45 година постојања тренутно постоји 13 активних студијских програма а студије на енглеском језику биле су један од приоритета актуелног руководства. Након увођења студија фармације на енглеском језику дуго и предано се радило на припреми за акредитацију ИАС медицине на енглеско језику које су резултирале одобрењем овог програма и предстојећим уписом првих студената који ће похађати овај програм у који ће бити укључено преко 250 наставника и сарадника. Декан ФМН проф. др Владимир Јаковљевић истакао је на пријему код градоначелника да је интернационално препознавање нашег факултета, уз високо рангирање на Шангајској листи, одличне резултате у области науке и сада студије медицине на енглеском језику, нешто што би требало да буде генерално оријентација факултета и универзитета у будућности. „Постоји велико интересовање страних студената, пре свега из Индије, али и других делова света који би дошли у Крагујевац и који би, уз одличне услове студирање искористили и могућност повољних финансијских услова студирања и живота код нас”, рекао је декан Јаковљевић.







Због промене SSL протокола у nonSSL, повремено може доћи до неисправности линкова на страницама, у том случају пробајте без протокола https://. Извињавамо се на свим могућим сметњама.