Trenutno ste na:
 
Vesti sa fakulteta
  Najnovije vesti
 


Povezani sadržaji:
 
Najnovije vesti
Arhiva vesti
 

Navigacija:
 
Početna strana
 







 
VESTI I DOGAĐAJI
NAJNOVIJE VESTIARHIVA VESTI

OBELEŽEN SVETSKI DAN BIOETIKE NA FMN

U organizaciji FMN danas je predavanjima prof. dr Dragana Milovanovića, prof. dr Dragane Ignjatović Ristić i grupe studenata obeležen svetski dan bioetike koji se danas i sutra, 18.i 19.oktobra obeležava u 257 odseka za bioetiku u čitavom svetu.

Prema rečima prof. dr Dragane Ignjatović Ristić Kragujevac je jedan od tih gradova a centralna tema bila je društvena odgovornost i zdravlje. ''Studenti farmacije koji slušaju predmet farmaceutska etika pripremili su seminar, ja sam sa kolegama Branimirom Radmanovićem i Aleksandrom Kočovićem pripremila i održala predavanje na temu ''Etika vakcina'', dok je prof. dr Dragan Milovanović u okviru svoje nastavne jedinice održao predavanje o etici eksperimenta, rekla je prof. Ristić. Ona je u nastavku u amfiteatru, u okviru obeležavanja svetskog dana mentalnog zdravlja, studentima svih studijskih programa održala predavanje o mentalnom zdravlju studenata u postkovid vremenu. ''Ideja je jako dobra i potekla je od međunarodne asocijacije studenata medicine a naši studenti su se u to uključili. Cilj da se pripremimo za ono što nas u budućnosti čeka u smislu da nekako anticipiramo kako su stresovi koje smo doživeli tokom kovida uticali na studentsku populaciju i šta bismo mogli najefikasnije uradimo da probleme nekako smanjimo'', istakla je prof. dr Dragana Ignjatović Ristić psihijatar.







Zbog promene SSL protokola u nonSSL, povremeno može doći do neispravnosti linkova na stranicama, u tom slučaju probajte bez protokola https://. Izvinjavamo se na svim mogućim smetnjama.