Trenutno ste na:
 
Vesti sa fakulteta
  Najnovije vesti
 


Povezani sadržaji:
 
Najnovije vesti
Arhiva vesti
 

Navigacija:
 
Početna strana
 







 
VESTI I DOGAĐAJI
NAJNOVIJE VESTIARHIVA VESTI

DODELJENA SVETOSAVSKA POVELJA UNIVERZITETA CENTRU IZVRSNOSTI ZA IZUČAVANJE REDOKS RAVNOTEŽE U KARDIOVASKULARNIM I METABOLIČKIM POREMEĆAJIMA FMN

Povodom obeležavanja Svetog Save, Dana duhovnosti u Republici Srbiji, u svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Kragujevcu održana je Svetosavska akademija na kojoj su dodeljene nagrade najuspešnijim studentima, profesorima i naučno istraživačkim timovima. Prema Odluci Senata Univerziteta u Kragujevcu ove godine nagrada za životno delo pripala je dr Zoranu Markoviću naučnom savetniku i prvom direktoru Instituta za informacione tehnologije. Nagrade za izuzetna postignuća pripale su Centru izvrsnosti za izučavanje redoks ravnoteže u kardiovaskularnim i metaboličkim poremećajima FMN i prof. dr Vladimiru Stojanoviću sa Fakulteta za mašinstvo i građevinarstvo u Kraljevu. Nagrade je dobitnicima uručio prorektor za nastavu i studentska pitanja prof. dr Vladimir Ranković.

Svetosavska povelja za izuzetna postignuća u 2024. godinu dodeljena je Istraživačkom timu Centra izvrsnosti za izučavanje redoks ravnoteže u kardiovaskularnim i metaboličkim poremećajima, Fakulteta medicinskih nauka u Kragujevcu, koga čine: - prof. dr Vladimir Jakovljević, prof. dr Gvozden Rosić, prof. dr Ivanka Zelen, prof. dr Zoran Milosavljević, prof. dr Dragan Milovanović, prof. dr Slobodanka Mitrović, prof. dr Vladimir Živković, prof. dr Ivan Srejović, prof. dr Nevena Jeremić, prof. dr Tamara Nikolić Turnić, prof. dr Dragica Selaković, doc. dr Isidora Milosavljević, doc. dr Jovana Joksimović Jović, doc. dr Jovana Jeremić, doc. dr Jovana Bradić, doc. dr Aleksandra Stojanović, doc. dr Jasmina Sretenović, doc. dr farm. Anica Petrović, doc. dr Anđela Milojević Samanović, asistenti Maja Nikolić, Marina Ranković, Marijana Anđić, Nevena Draginić, Marko Ravić, Aleksandar Kočović, Maja Savić, Katarina Mihajlović i saradnik Milica Milinković.

''Ovo nije svakidašnji tim i apsolutno zaslužuje jedno ovakvo priznanje .To je vrhunska ekipa mladih naučnika gde sam ja prvi među jednakima već 15 godina koja radi vrhunsku nauku na Fakultetu medicinskih nauka i ima sve reference da od strane Nastavno naučnog veća fakulteta ,najpre u novembru prošle godine, bude kandidovan za ovu nagradu koju danas i dobijamo. Koristim priliku da se zahvalim komisiji rektorata Univerziteta u Kragujevcu koja je taj predlog prihvatila , prepoznala naš rad i rezultate u prethodnom periodu, i dodelila nam ovu, za nas veoma važnu nagradu'', rekao je rukovodilac grupe i dekan FMN prof. dr Vladimir Jakovljević. Prema njegovim rečima ova grupa ljudi, što je veoma važno naglasiti, je od 2022.godine deo Centra izvrsnosti za izučavanje redoks ravnoteže u kardiovaskularnim i metaboličkim poremećajima, drugog centra te vrste na našem fakultetu koji radi ozbiljno i siguran sam da će postizati još bolje rezultate u narednom periodu.

Stipendije najboljim studentima završnih godina svih fakulteta Univerziteta u Kragujevcu uručila je prof. dr Snežana Soković upravitelj Fondacije za stipendiranje najboljih studenata. U muzičkom delu programa nastupili su studenti kragujevačkog FILUM-a.






Zbog promene SSL protokola u nonSSL, povremeno može doći do neispravnosti linkova na stranicama, u tom slučaju probajte bez protokola https://. Izvinjavamo se na svim mogućim smetnjama.