Trenutno ste na:
 
Vesti sa fakulteta
  Najnovije vesti
 


Povezani sadržaji:
 
Najnovije vesti
Arhiva vesti
 

Navigacija:
 
Početna strana
 







 
VESTI I DOGAĐAJI
NAJNOVIJE VESTIARHIVA VESTI

ODRŽAN NAUČNI SIMPOZIJUM IZ OBLASTI KARDIOVASKULARNIH ISTRAŽIVANJA

U organizaciji Internacionalne akademije kardiovaskularnih nauka, Društva fiziologa Srbije i Fakulteta medicinskih nauka u znak sećanja na profesore Ivana Anđelkovića i Vujadina Mujovića, nekadašnje dekane i profesore našeg fakulteta, održan je simpozijum na kome su naučne rezultate iz oblasti kardiovaskularnih nauka prezentovali gosti našeg Fakulteta iz Kanade, Rumunije i Mađarske i neki od naših istraživača.

Radove su predstavili: Inna Rabinovich-Nikitin (Winnipeg, Canada) The Effects of Circadian Disruption on Cellular Quality Control Mechanisms in the Heart, Danina Muntean (Timisoara, Romania) The Antidiabetic Drugs and MAO-Related Oxidative Stress: Make New Friends but Keep the Old, Tamara Nikolic Turnic (Kragujevac, Serbia) From oxidative stress to inflammation: Redox Balance and immune system among patients with severe forms of COVID-1, Jovana Bradic (Kragujevac, Serbia) Galium verum extract as a new tool for attenuation of doxorubicin-induced cardiotoxicity Lorrie Kirshenbaum (Winnipeg, Canada) Regulation of Mitochondrial Injury in Doxorubicin- Induced Cardiomyopathy

U nastavku programa prof. dr Lori Kiršenbauma (Lorrie Kirshenbaum), direktor Instituta za kardiovaskularna istraživanja Univerziteta Manitobe u Kanadi (University of Manitoba, Winnipeg, Canada), promovisan je u u gostujućeg profesora Fakulteta medicinskih nauka. Dekan FMN prof. dr Vladimir Jakovljević potpisao je Memoranduma o razumevanju Fakulteta medicinskih nauka i Univerziteta Manitobe (University of Manitoba, Winnipeg, Canada).Jakovljević je istakao da je ovo način da se uspostavi intenzivnija saradnja sa kolegama iz Kanade koja bi trebalo da bude na obostrano zadovoljstvo obe ustanove, pre svega nastavnika i saradnika i nauke.








Zbog promene SSL protokola u nonSSL, povremeno može doći do neispravnosti linkova na stranicama, u tom slučaju probajte bez protokola https://. Izvinjavamo se na svim mogućim smetnjama.