Trenutno ste na:
 
Vesti sa fakulteta
  Najnovije vesti
 


Povezani sadržaji:
 
Najnovije vesti
Arhiva vesti
 

Navigacija:
 
Početna strana
 







 
VESTI I DOGAĐAJI
NAJNOVIJE VESTIARHIVA VESTI

AMBASADOR ISLAMSKE REPUBLIKE IRAN POSETIO
FAKULTET MEDICINSKIH NAUKA

NJ.E. gospodin Rašid Hasanpur Ba'i, ambasador Islamske Republike Iran u Republici Srbiji, posetio je sa saradnicima Fakultet medicinskih nauka. U toku posete ambasador je razgovarao sa dekanom Fakulteta prof. dr Vladimirom Jakovljevićem, a zatim i sa studentima iz Irana koji pohađaju studije medicine i farmacije na engleskom jeziku.

Dekan Jakovljević, zahvaljujući na poseti ambasadoru Irana, izrazio je zadovoljstvo što među preko 300 stranih studenata koji od oktobra pohađaju studije medicine i farmacije na engleskom jeziku njih 26 dolazi iz Irana. Prema njegovim rečima ovaj studijski program je dugo i temeljno pripreman i u startu je zabeležio veliko interesovanje studenata sa svih strana sveta što pokazuje da je uvođenje ovih studija bila prva odluka i da za to postoje apsolutno svi kapaciteti. "Najveći broj studenata oko polovine čak došao je iz Indije ,a slede Irak, Nigerija, Alžir i Tunis. U razgovoru sa ambasadorom shvatio sam da su naš napor i rezultat prepoznati kako u Srbiji i tako van granica naše zemlje i postoje indicije da će broj stranih studenata biti daleko veći što iziskuje pomoć države. Postoji dobra volja, o čemu ćemo govoriti kada dođe vreme, ali činjenica je da je Kragujevac prepoznat kao mesto gde se studiraju medicinske nauke i da će zbog toga biti pomognut da to dalje razvija. S druge strane naš rad i svi napori koje smo učinili su prepoznati i spolja što je dobar put za popularizaciju naše zemlje ali je i odličan razvojni projekat za grad i regiju jer pokreće i mnoge druge delatnosti", rekao je dekan Jakovljević.

Ambasador Islamske Republike Iran u Republici Srbiji NJ.E. gospodin Rašid Hasanpur Ba'i zahvalio se na pozivu da bude gost na FMN i prilici da razgovara sa studentima iz svoje zemlje. On je istakao da u ovom trenutku u Srbiji studira oko 110 studenata iz Irana i dodao da postoji velika zainetresovanost da mladi ljudi iz ove zemlje svoje obrazovanje nastave kod nas. "Fakultet medicinskih nauka je svojom visokom pozicijom na Sangajskoj listi , stručnim kadrom i dobrim programima na engleskom jeziku, više nego povoljnom cenom školarine i onim što je najvažnije, a što čujem od naših studenata ovde, izuzetnom atmosferom i osećaju da su kod kuće, u našoj zemlji prepoznat kao ustanova u kojoj treba studirati", rekao je ambasador. On je izrazio želju da se uspostavi saradnja sa čitavim Univerzitetom u Kragujevcu i pozvao dekana Jakovljevića da sa saradnicima u zvaničnu posetu Iranu.

Nakon razgovora sa dekanom Jakovljevićem i konferencije za medije u Amfiteatru NJ.E. gospodin Rašid Hasanpur Ba'i sa saradnicima dugo je razgovarao sa studentima koji su ga upoznali sa uslovimima studiranja, nastavnim procesom, atmosferom koja vlada na Fakultetu i gradu Kragujevcu potvrđujući da se ovde osećaju kao da su kod kuće. U Nastavku posete ambasador je obišao Centre izvrsnosti, gde je u toku završetak radova na izgradnji, a zatim i zgradu Instituta Fakulteta medicinskih nauka gde je upoznat sa našim rezultatima u oblasti naučno-istraživačkog rada.








Zbog promene SSL protokola u nonSSL, povremeno može doći do neispravnosti linkova na stranicama, u tom slučaju probajte bez protokola https://. Izvinjavamo se na svim mogućim smetnjama.