Тренутно сте на:
 
Вести са факултета
  Најновије вести
 


Повезани садржаји:
 
Најновије вести
Архива вести
 

Навигација:
 
Почетна страна
 







 
ВЕСТИ И ДОГАЂАЈИ
НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИАРХИВА ВЕСТИ

ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ МАТУРАНАТА ЗА УПИС НА ФМН

У амфитеатру Факултета медицинских наука у суботу 13. априла одржана је традиционална манифестација "Дан отворених врата" која је, као и ранијих година, изазвала велико интересовање матураната- будућих бруцоша из читаве Србије. Окупљене матуранте поздравио је декан Факултета проф. др Владимир Јаковљевић који је је истакао да је на функцији декана пет и по година и да је један од индикатора добре позиције и високог рејтинга ФМН управо чињеница да је Амфитеатар препун а да је на првим отвореним вратима његовог првог мандата била полупразна.

"Ми се трудимо, иако је то процес на коме се непрекидно ради, да код нас студенти буду у фокусу, не да будемо оријентисани на професоре и њихове захтеве већ на студенте. И то је нешто што издваја у поређењу са другим факултетима. Студентски дани су једини прави део живота који имате само за себе јер и пре и после тога су то неке друге више или мање озбиљне ствари. Ми смо добро организовани и оно што имате само овде је такозвани "туторски систем рада" у коме сваки студент има свог тутора који га прати током читавог студирања. Сви наши професори и сарадници су максимално посвећени вама и својим обавезама а ми се , као управа, последњих година максимално трудимо и успели смо да направимо низ трансформација на свим студијским програмима, да ојачамо оне који су били слаби, ту пре свега мислим на кадровско појачавање стоматологије. Наша фармација има по мени најбољи и врло млад колектив али врло квалитетан и посвећен свом раду. И медицина је изузетно напредовала посебно пријемом нових младих људи који на томе раде и који ће тек на томе радити", рекао је Јаковљевић. Декан је посебно истакао и одличну сарадњу са нашим УКЦ али и осталим наставно-научним базама захваљујући којима студенти имају прилику да уче на најбољи начин укључујући и карантинску наставу из радиологије, неурологије, гинекологије, хирургије и интерне медицине. "То нема ниједан други факултет и то је једна од наших предности јер се прилагођавамо времену и потребама како би сте ви имали добар квантум знања. Будите сигурни да ћете, уколико будете наши студенти, имати све што је потребно а пре свега да ћете одавде понети одлично знање и вештине", рекао је Јаковљевић.

Студијске програме нашег Факултета представили су: др Младен Максић ИАС медицине, проф. др Марина Костић ИАС фармације, aсс. др Миона Вулетић ИАС стоматологије а Основне струковне студије др Небојша Игрутиновић. Рад и активности студентског парламента ФМН презентовала је председник парламента Ања Васиљевић. Наш Факултет ће и ове године уписати 88 нових студената медицине, 84 студента фармације, 24 стоматологије и 88 студената на основне струковне студије. На питања будућих студената око уписа, начина полагања пријемног испита, термина одговарао је декан проф.др Владимир Јаковљевић. Он је у разговору са будућим студентима најавио и реформу основних струковних студија за коју је у току припрема документације за акредитацију која ће омогућити увођење нових трогодишњих студијских програма у складу са потребама наших здравствених установа и здравственог система.

Следећа манифестација Дан отворених врата биће одржана у суботу 25. маја.2024. године.






Због промене SSL протокола у nonSSL, повремено може доћи до неисправности линкова на страницама, у том случају пробајте без протокола https://. Извињавамо се на свим могућим сметњама.