Тренутно сте на:
 
Вести са факултета
  Најновије вести
 


Повезани садржаји:
 
Најновије вести
Архива вести
 

Навигација:
 
Почетна страна
 







 
ВЕСТИ И ДОГАЂАЈИ
НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИАРХИВА ВЕСТИ

УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ СВЕЧАНО ПРОМОВИСАО СВОЈЕ НАЈБОЉЕ НАУЧНИЦЕ

Поводом овогодишњег обележавања Међународног дана жена и девојака у науци, Универзитет у Крагујевцу је по други пут доделио признања за најбоље научнице са највише резултата у научноистраживачком раду у протеклој години, на 12 факултета у саставу Универзитета у Крагујевцу и Институту за информационе технологије, Крагујевац. У Свечаној сали Универзитета у Крагујевцу признања најбољим научницама Универзитета у Крагујевцу уручио је ректор проф.др Ненад Филиповић. Он је овом приликом истакао да је ово знак пажње према свим девојкама и женама на Универзитету које се баве науком и која имају импонзантне резултате. ''На Универзитету у Крагујевцу имамо преко 40 посто научница које заиста вредно и предано раде , што показује и да наш Универзитет има родну равноправност и да дајемо подстреке и све могућности које млади научници могу да имају. Ваш задат је тежак јер је двоструки- носите породицу што је темељ сваког нормалног живота а с друге стране озбиљно се бавите науком. То са собом носи да морате да поднесете одређене жртве и зарад своје каријере али и да ускладите све остале обавезе и зато вам упућујем своју захвалност и дивљење'', рекао је ректор Филиповић.

Присутне је поздравила проректор за научноистраживачки рад Универзитета у Крагујевцу, проф. др Биљана Петровић која је истакла да она, као једина жена у рекоторском колегијуму Универзитета је јако срећна што је наш Универзитет препознао значај жена и установио награђивање најбољих научница. Најбоље научнице Универзитета у Крагујевцу са највише резултата у научноистраживачком раду у протеклој години су: Дејана Златановић, ванредни професор Економски факултет у Крагујевцу, Снежана Ћирић-Костић, ванредни професор Факултет за машинство и грађевинарство у Краљеву, Тамара Николић Турнић, доцент Факултет медицинских наука у Крагујевцу, Јелена Спасић, ванредни професор Факултет Педагошких наука у Јагодини , Тамара Ђурђић-Милошевић, доцент Правни факултет у Крагујевцу, Милена Вукић, научни сарадник Природно-математички факултет у Крагујевцу ,Невена Вукић, професор струковних студија Факултет техничких наука у Чачку ,Марина Семиз, доцент Педагошки факултет у Ужицу, Милана Додиг, доцент Филолошко-уметнички факултет у Крагујевцу, Марија Пауновић, доцент Факултет за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи, Надица Стојановић, доцент Факултет инжењерских наука у Крагујевцу и Катарина Марковић, научни сарадник Институт за информационе технологије Крагујевац.

У име награђених најбољих научница обратила се доцент нашег Факултета Тамара Николић Турнић која се најпре захвалила Универзитету који је преознао значај жена у научно-истраживачком раду на нашем Универзитету и допринос које оне дају науци. ''Желим да се захвалим и свим својим колегама из Центра за функционална и фармаколошка истраживања ФМН са којима свакодневно радим и проф.др Владимиру Јаковљевићу који успешно предводи наш тим. За мене је ово признање велика сатисфакција за досадашњи рад али и подстрек за будућност'', рекла је доц.др Тамара Николић Турнић.

Међународни дан жена и девојака у науци 11. фебруара установила је Генерална скупштина Уједињених нација 2015. године, са циљем подстицања жена и девојака да се баве науком и научноистраживачким радом.











Због промене SSL протокола у nonSSL, повремено може доћи до неисправности линкова на страницама, у том случају пробајте без протокола https://. Извињавамо се на свим могућим сметњама.