Trenutno ste na:
 
Vesti sa fakulteta
  Najnovije vesti
 


Povezani sadržaji:
 
Najnovije vesti
Arhiva vesti
 

Navigacija:
 
Početna strana
 







 
VESTI I DOGAĐAJI
NAJNOVIJE VESTIARHIVA VESTI

OBELEŽEN MESEC BORBE PROTIV KARCINOMA DOJKE

Na poziv gostujućeg profesora našeg fakulteta Bahadira Gullougla iz Turske članovi tima za karcinom dojke UKC Kragujevac, koji su istovremeno i naši nastavnici i saradnici, učestovali su na međunarodnom kongresu o karcinomu dojke koji je održan u Istanbulu. Naš tim činili su: prof. dr Slobodanka Mitrović patolog, doc. dr Marko Spasić hirurg, naučni saradnik dr sci. med Jasmina Nedović onkolog, dr Vladimir Tvrdišić hirurg i dr Neda Milosavljević radijacioni onkolog. Oni su u okviru kongresa predstavili četiri rada u okviru poster prezentacija koji se bave problematikom karcinoma dojke.

Saradnja sa kolegama iz Turske i samim profesorom Bahadirom Gullouglom počela je 2019.godine a prilikom boravka u Istanbulu naši nastavnici i saradnici dogovorili su da početkom sledeće godine delegacija iz Turske poseti naš fakultet i UKC i održi, zajedno sa našim nastavnicima i saradnicima, niz predavanja o karcinomu dojke.





Oktobar, mesec borbe protiv karcinoma dojke, obeležen je i na Fakultetu medicinskih nauka u organizaciji studentske organizacije: IFMSA Srbija, studentskog parlamenta, organizacije ''Dobra'' i CSNIRS Kragujevac. Predavanja su održali: doc. dr Marko Spasić opšti hirurg na temu-''Hirurgija karcinoma dojke'' , doc. dr Milena Vuletić patolog na temu ''Karcinom dojke -korak po korak ''. Vesna Bondžić iz Udruženja pacijenata ženski centar ''Milica'' govorila je o karcinomu dojke iz ugla pacijenata a na kraju je održana i radionica pregled dojke na modelu.











Zbog promene SSL protokola u nonSSL, povremeno može doći do neispravnosti linkova na stranicama, u tom slučaju probajte bez protokola https://. Izvinjavamo se na svim mogućim smetnjama.