Тренутно сте на:
 
Вести са факултета
  Најновије вести
 


Повезани садржаји:
 
Најновије вести
Архива вести
 

Навигација:
 
Почетна страна
 







 
ВЕСТИ И ДОГАЂАЈИ
НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИАРХИВА ВЕСТИ

ОБЕЛЕЖЕН МЕСЕЦ БОРБЕ ПРОТИВ КАРЦИНОМА ДОЈКЕ

На позив гостујућег професора нашег факултета Bahadira Gullougla из Турске чланови тима за карцином дојке УКЦ Крагујевац, који су истовремено и наши наставници и сарадници, учестовали су на међународном конгресу о карциному дојке који је одржан у Истанбулу. Наш тим чинили су: проф. др Слободанка Митровић патолог, доц. др Марко Спасић хирург, научни сарадник др сци. мед Јасмина Недовић онколог, др Владимир Тврдишић хирург и др Неда Милосављевић радијациони онколог. Они су у оквиру конгреса представили четири рада у оквиру постер презентација који се баве проблематиком карцинома дојке.

Сарадња са колегама из Турске и самим професором Bahadirom Gullouglom почела је 2019.године а приликом боравка у Истанбулу наши наставници и сарадници договорили су да почетком следеће године делегација из Турске посети наш факултет и УКЦ и одржи, заједно са нашим наставницима и сарадницима, низ предавања о карциному дојке.





Октобар, месец борбе против карцинома дојке, обележен је и на Факултету медицинских наука у организацији студентске организације: IFMSA Србија, студентског парламента, организације ''Добра'' и CSNIRS Крагујевац. Предавања су одржали: доц. др Марко Спасић општи хирург на тему-''Хирургија карцинома дојке'' , доц. др Милена Вулетић патолог на тему ''Карцином дојке -корак по корак ''. Весна Бонџић из Удружења пацијената женски центар ''Милица'' говорила је о карциному дојке из угла пацијената а на крају је одржана и радионица преглед дојке на моделу.











Због промене SSL протокола у nonSSL, повремено може доћи до неисправности линкова на страницама, у том случају пробајте без протокола https://. Извињавамо се на свим могућим сметњама.