Тренутно сте на:
 
Вести са факултета
  Најновије вести
 


Повезани садржаји:
 
Најновије вести
Архива вести
 

Навигација:
 
Почетна страна
 







 
ВЕСТИ И ДОГАЂАЈИ
НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИАРХИВА ВЕСТИ

ПРЕДСТАВЉЕНИ СТУДИЈСКИ ПРОГРАМИ ФМН МАТУРАНТИМА У СМЕДЕРЕВУ

Матурантима медицинско-фармацеутске школе „Света Петка“ у Смедереву представљени су студијски програми нашег Факултета у сусрет упису нове генерације бруцоша на интегрисане и основе струковне студије. Школу похађа 370 ученика на смеровима-медицинска сестра-техничар, фармацеутски техничар, медицинска сестра-васпитач , гинеколошко акушерска сестра, педијатријска сестра и физиотерапеут. Матуранти из школе, њих око деведесет показали су највеће интересовање за студије медицине и основне струковне студије, а било је и оних који су се распитивали и о студијама на енглеском језику како на ИАС фармације, које постоје тако и на ИАС медицине чија је акредитација у току.

Факултет и наше студијске програме матурантима у Смедереву представила је продекан за здравствену делатност проф. др Мирјана Веселиновић, интерниста-реуматолог, наглашавајући да је за 45 година ФМН, а посебно у последњем периоду постигао сјајне резултате у области образовања, у науци, сарадњи са врхунским здравственим установама у земљи и региону. „Наш највећи резултат је велико интересовање које из године у годину показују матуранти за упис на наше основне студије о чему сведочи и ваше присуство данас у оволиком броју .Поред медицине, фармације и стоматологије, као и основних струковних студија од прошле године са колегама са Педагошког факултета у Јагодини реализујемо студијски програм медицинска сестра-васпитач. Након акредитације студија фармације на енглеском у поступку смо акредитације ИАС медицине на енглеском и ту очекујемо велико интересовање будућих бруцоша“, рекла је проф. Веселиновић. Она је посебно истакла да се код нас на ФМН годинама уназад примењује туторски систем рада, где је студент у фокусу“ и где сви наставници и сарадници су ту да максимално помогну нашим студентима.“ Туторски систем подразумева рад са студентима у малим групама који омогућава континуирано учење и висок квалитет наставе. Тутора добијате већ на првом предавању и он вас прати токо читавог школовања које траје 3 године на основним, 5 на фармацији и стоматологији и 6 година на студијама медицине. Након завршетка било ког студијског програма нашег факултета имате велике могућности за рад и даље усавршавање. Оно што наше студије чини врло атрактивним и квалитетним је велики број пацијената, са којим се сусрећете у оквиру клиничких предмета и практичан рад на савременој опреми уз коришћење савремених материјала и најсавременију дијагностику“, рекла је проф. др Мирјана Веселиновић.

У оквиру представљања матурантима у Смедереву су приказане и нове збирке за припрему и полагање пријемног испита које су недавно изашле из штампе. Сви присутни позвани су да присуствују традиционалној манифестацији „Дан отворених врата“ када ће матурантима из целе Србије, 22.априла и 27.маја, бити представљени наши студијски програми.









Због промене SSL протокола у nonSSL, повремено може доћи до неисправности линкова на страницама, у том случају пробајте без протокола https://. Извињавамо се на свим могућим сметњама.