Тренутно сте на:
 
Вести са факултета
  Најновије вести
 


Повезани садржаји:
 
Најновије вести
Архива вести
 

Навигација:
 
Почетна страна
 







 
ВЕСТИ И ДОГАЂАЈИ
НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИАРХИВА ВЕСТИ

НАШИ ИСТРАЖИВАЧИ УСПЕШНО ПРЕДСТАВИЛИ ФМН У СЕГЕДИНУ

Три одржана предавања, 8 постер сесија и освојене награде резултат су учешћа наставника и сарадника Центра за кардиоваскуларна истраживања нашег факултета на 8-им сусретима европске секције Интернационалне академије за кардиоваскуларне науке који се одржава у Сегедину (Мађарска). Ако се томе дода и једногласан избор декана ФМН проф. Владимира Јаковљевића за новог председника европске секције Интернационалне академије за кардиоваскуларна истраживања и признање за досадашње резултате у овој области а које потписује проф. др Нарајан Дала онда је свакако овај конгрес нешто што ће остати забележено великим словима у раду нашег факултета.

Сусрете водећих европских али и светских научника из области кардиоваскуларних истраживања у Сегедину организовао је Универзитет у овом граду, катедра за фармакологију и фармакотерапију, предвођена проф. др Иштваном Бацком. У оквиру четвородневног програма преко 200 учесника из САД-а, Канаде, Индије, Аргентине, УК, Немачке, Холандије, Грчке, Чешке, Румуније, Словачке, Србије, БиХ и домаћина Мађарске представило је своје најновије радове и сазнања, у теоретском али и практичном делу из области кардиоваскуларних истраживања - кардиопротекцији, кардиоваскуларним болестима , срчаном застоју, атријалној фибрилацији. О овим темама са нашег факултета предавања су одржали: декан проф. др Владимир Јаковљевић, проф. др Невена Јеремић и проф. др Владимир Живковић. У постер презентацијама свој научно-истраживачки рад презентовали су: проф. др Иван Срејовић, доц. др Јована Јеремић, доц. др Јована Брадић, доц. др Тамара Николић Турнић, асистенти др Марина Ранковић и Александар Кочовић као и истраживач приправник др стом. Анђела Милојевић Шамановић. Одлуком стручног жирија награду за постер презентацију добили су доц. др Јована Јеремић и истраживач сарадник Анђела Милојевић Шамановић.

Декан ФМН проф. др Владимир Јаковљевић је говорећи о избору за председника IACS-ES рекао да је то резултат дугогодишњег рада и градње, како је рекао имиџа у читавој групи на светском нивоу са проф. др Драганом Ђурићем, а касније и захваљујући комплетном раду групе коју предводи на нашем факултету у области кардиоваскуларних истраживања. '''Постижемо у последњих пар година сјајне резултате и то је у великој мери допринело и нашој позицији и мом избору за председника у овој мрежи. За мене је ово у области науке, као што је на факултету био избор за декана, круна моје каријере '', рекао је проф. Јаковљевић. Када је реч о о овогодишњем конгресу у Сегедину и нашем учешћу декан Јаковљевић је истакао да су све то нови радови, да су неки од њих недавно публиковани и да му је јако драго да је група младих истраживача коју предводи од почетка године до сада већ објавила 26 радова у престижним међународним часописима. Јаковљевић је истакао и да почетком наредне године очекује завршетак радова и усељење у нови простор Центара изврсности који ће, како очекује, омогућити далеко боље и комфорније услове за рад наставника и сарадника ФМН али и свих наших студената.



























Због промене SSL протокола у nonSSL, повремено може доћи до неисправности линкова на страницама, у том случају пробајте без протокола https://. Извињавамо се на свим могућим сметњама.