Trenutno ste na:
 
Vesti sa fakulteta
  Najnovije vesti
 


Povezani sadržaji:
 
Najnovije vesti
Arhiva vesti
 

Navigacija:
 
Početna strana
 







 
VESTI I DOGAĐAJI
NAJNOVIJE VESTIARHIVA VESTI

POČELA NASTAVA NA DAS MENADŹMENT ZDRAVSTVENOG SISTEMA

Svečanim uručenjem indeksa i ugovora i uvodnim predavanjem prof. dr Nebojše Zdravkovića, rukovodioca ovog studijskog programa i prodekana za sve master programe FMN, danas je u amfiteatru zvanično počela nastava za novu, četvrtu generaciju doktorskih akademskih studija menadžment zdravstvenog sistema .

Ovaj studijski program naš fakultet realizuje u saradnji sa Ekonomskim fakultetom. Prema rečima prof. dr Nebojše Zdravkovića rukovodioca ovog studijskog programa i prodekana za sve master programe FMN, to je naš najmlađi studijski program, inače drugi program doktorskih studija, nakon Doktorskih studija medicine a odnedavno i farmacije. ''Izuzetno smo zadovoljni ovim programom na kojem imamo oko 80 studenata na svim godinama studija a posebno smo ponosno da je kolega Sćepan Sinanović prijavljuje završenu doktorsku disertaciju i uskoro očekujemo prvu odbranu na ovom studijskom programu i prvog doktora nauka menadžmenta zdravstvenih sistema. Studenti su prema anketama koje smo radili jako zadovoljni jer dobijaju praktična znanja koja su upotrebljiva u zdravstvenim ustanovama u kojima rade, a mnogi od njih su već na rukovodećim pozicijama'', rekao je prof. Zdravković. Specifičnost ovog programa je što uz nauku, a kasnije i naučna zvanja koja polaznici steknu, oni dobijaju i praktična znanja koja mogu da koriste u svakodnevnom radu i praksi. Na taj način oni mogu bolje da optimizuju svoje zdravstvene ustanove, da bolje upravljaju njihovim budžetima i kadrom- zaključio je prof. Zdravković.

Inače ovaj studijski program , prema dosadašnjim pokazateljima, podjednako upisuju i doktori medicine i magistari farmacije ali i diplomirani ekonomisti i menadžeri.







Zbog promene SSL protokola u nonSSL, povremeno može doći do neispravnosti linkova na stranicama, u tom slučaju probajte bez protokola https://. Izvinjavamo se na svim mogućim smetnjama.