Trenutno ste na:
 
Vesti sa fakulteta
  Najnovije vesti
 


Povezani sadržaji:
 
Najnovije vesti
Arhiva vesti
 

Navigacija:
 
Početna strana
 







 
VESTI I DOGAĐAJI
NAJNOVIJE VESTIARHIVA VESTI

UDŹBENIK FIZIOLOGIJA PROMOVISAN I U CRNOJ GORI

U Visokoj školi medicinskoj školi u Beranama održana je promocija udžbenika Fiziologija, koji je izdao naš fakultet a koji je namenjen studentima strukovnih studija. Na promociji su govorili dekan FMN i jedan od urednika udžbenika prof. dr Vladimir Jakovljević, dekan Medicinskog fakulteta u Podgorici prof. dr Miodrag Radunović, rukovodilac ovog studijskog programa prof. dr Saša Raičević i prof. dr Nataša Popović, prodekan za međunarodnu saradnju Medicinskog fakulteta u Podgorici, koja je i jedan od autora poglavlja u udžbeniku.

U ime studenata, nastavnika i saradnika okupljene goste pozdravio je prof. dr Saša Raičević rukovodilac studijskog programa Visoka medicinska škola koji je podsetio na nastanak i razvoj ovog dela Medicinskog fakulteta iz Podgorice. Visoka medicinska škola u Beranama osnovana je 2005.godine i danas, kako je istakao prof. Raičević, ima kompletan nastavnički kadar koji je doprineo, da uz visoku školu, budu akreditovane i master studije koje su dobile i prve polaznike, a Opšta bolnica i Dom zdravlja u Beranama su postale nastavno-naučne baze za 268 studenata koji su upisali studije u ovoj školskoj godini, kao i one iz ranijih generacija. Dekan FMN prof. dr Vladimir Jakovljević podsetio je da je udžbenik „Fiziologija“ u izdanju našeg fakulteta okupio preko 20 autora, nastavnika i saradnika kako našeg fakulteta tako i škola i fakulteta iz zemlje i regiona koje, u sistemu obrazovanje, imaju visoke medicinske sestre. „Mislim da smo tokom gotovo dvogodišnjeg rada uspeli da napravimo udžbenik koji će biti prihvatljiv za visoke sestre jer taj deo jako važan ali i obiman i težak, i ideja nam je bila da ovim udžbenikom to gradivo, uz dosta ilustracija maksimalno približimo budućim visokim medicinskim sestrama“, rekao je dekan Jakovljević i dodao da je ovo prvi u nizu serije udžbenika koje planiramo da izdamo.

Promocija udžbenika Fiziologija, u izdanju FMN, predstavlja svetionik znanja i nastavak tradicije uspešnog obrazovanja medicinskih sestara sa ciljem postizanja što bolje i kvalitetnije zdravstvene zaštite u Crnoj Gori, rekao je, između ostalog, dekan Medicinskog fakulteta u Podgorici prof. dr Miodrag Radunović. „Jedino što se deljenjem umnožava je znanje a nesebičnost urednika u pisanju i izdanju ovog udžbenika omogućila je uključivanje profesora fiziologije iz regiona a nama je veliko zadovoljstvo da je među njima i naša profesorica Nataša Popović. Hvala pre svega urednicima, ali autorima na saradnji i težnji za širenjem naučnih kvaliteta i uključivanjem velikog broja autora u pisanje ovako kvalitetnog udžbenika“, rekao je dekan Radunović.










Zbog promene SSL protokola u nonSSL, povremeno može doći do neispravnosti linkova na stranicama, u tom slučaju probajte bez protokola https://. Izvinjavamo se na svim mogućim smetnjama.