AKTUELNO  
 


VAŽNA OBAVESTENJA


    

NASTAVNO-NAUČNO VEĆE

142. sednica NNV

142. sednica Nastavno-naučnog veća održaće se 18.06.2024. godine (utorak) u 13.30 časova u Amfiteatru Fakulteta “prof. dr Milosav Kostić“.

Opširnije pogledajte ovde.


Zapisnik sa 141. sednice Nastavno-naučnog veća

Zapisnik sa 141. sednice Nastavno-naučnog veća pogle-dajte ovde.Procedure i obrasci FMN (ISO 9001:2015)AKADEMSKI
kalendar


INTERNATIONAL MEDICAL ERASMUS CONFERENCE 2024 (IMEC 2024)

On behalf of Professor Justyna Paprocka, Faculty Coordinator of the Erasmus+ Programme at the Medical University of Silesia, we kindly ask you to disseminate information among your medecine students about the International Medical Erasmus Conference 2024 (IMEC 2024) - an event where doctors from all over Europe will share their experiences and knowledge.

The conference takes place on 14 June 2024 via online platforms: Zoom and YouTube.

The Conference will also feature lectures, given by eminent scientists and doctors from different European countries! The Erasmus+ Programme will also be presented. Last but not least, there will be interactive quizzes for students with great prizes!

You can sign up here: https://imec.sum.edu.pl/Platforma Fakulteta medicinskih nauka za onlajn kongrese, sastanke, kontinuirane edukacije i elektronske testove


POLITIKA KVALITETA

Politiku kvaliteta Fakulteta medicinskih nauka pogledajte ovde


CEEPUS (Centralnoevropski program razmene za univerzitetske studije)

Rokovi za prijavu: 15. juna za jesenji semestar (prvi semestar), 31. oktobar za zimski i prolećni semestar (drugi semestar).

Opširnije pogledajte ovde


Obuka za savetnika za hemikalije
i polaganje ispita za obnovu licence za savetnika za hemikalije


UPUTSTVO ZA NAVOĐENJE AFILIJACIJE

Uputstvo za navođenje afilijacije prilikom pisa-nja naučnog rada zaposlenih pogledajte ovde
LISTE PRIJAVLJENIH KANDIDATA ZA POLAGANJE PRIJEMNOG ISPITA
ZA UPIS U PRVU GODINU SKOLSKE 2024/2025. GODINELISTA PRIJAVLJENIH KANDIDATA
(Integrisane akademske studije MEDICINE)

Listu prijavljenih kandidata za polaganje prijemnog ispita na Integrisanim akademskim studijama medicine školske 2024/2025 godine možete pogledati ovde.


LISTA PRIJAVLJENIH KANDIDATA
(Integrisane akademske studije FARMACIJE)

Listu prijavljenih kandidata za polaganje prijemnog ispita na Integrisanim akademskim studijama farmacije školske 2024/2025 godine možete pogledati ovde.


LISTA PRIJAVLJENIH KANDIDATA
(Integrisane akademske studije STOMATOLOGIJE)

Listu prijavljenih kandidata za polaganje prijemnog ispita na Integrisanim akademskim studijama stomatologije školske 2024/2025 godine možete pogledati ovde.


LISTA PRIJAVLJENIH KANDIDATA
(Osnovne strukovne studije - STRUK. MEDICINSKA SESTRA)

Listu prijavljenih kandidata za polaganje prijemnog ispita na Osnovnim strukovnim studijama - struk. medicinska sestra školske 2024/2025 godine možete pogledati ovde.


LISTA PRIJAVLJENIH KANDIDATA
(Osnovne strukovne studije - STRUKOVNA MEDICINSKA SESTRA VASPITAČ)

Listu prijavljenih kandidata za polaganje prijemnog ispita na Osnovnim strukovnim studijama -Strukovna medicinska sestra vaspitač školske 2024/2025 godine možete pogledati ovde.


AFIRMATIVNA LISTA KANDIDATA SA INVALIDITETOM
prijavljenih na konkurs za upis u prvu godinu

Afirmativna lista kandidata sa invaliditetom prijavljenih za polaganje prijemnog ispita školske 2024/2025 godine možete pogledati ovde.


AFIRMATIVNA LISTA KANDIDATA PRIPADNIKA ROMSKE NACIONALNE MANJINE prijavljenih na konkurs za upis u prvu godinu

Afirmativnu lista kandidata pripadnika romske nacionalne manjine prijavljenih za polaganje prijemnog ispita školske 2024/2025 godine možete pogledati ovde.


Ostale informacije pogledajte ovde.


UTVRĐEN PREDLOG KANDIDATA ZA NOVOG DEKANA FMNČlanovi Nastavno naučnog veća Fakulteta medicinskih nauka, na 142.sednici koja je održana 18. juna, većinom glasova doneli su odluku o utvrđivanju predloga kandidata za izbor dekana Fakulteta.

Za dekana je predložen prof. dr Vladimir Janjić, psihijatar i aktuelni prodekan za Univerzitetske studijske programe.

Konačnu Odluku o izboru dekana doneće Savet Fakulteta medicinskih nauka na sednici koja će biti održana narednih dana. Profesor Janjić dužnost dekana FMN preuzeće u septembru kada i zvanično ističe drugi mandat aktuelnom dekanu prof. dr Vladimiru Jakovljeviću.

Pored profesora Janjića kandidati za dekana FMN bili su i prof. dr Gvozden Rosić, fiziolog i prodekan za IAS stomatologije, prof. dr Goran Davidović, kardiolog i prodekan za specijalističke i uže specijalističke studije i prof. dr Anđelka Stojković, pedijatar.


KONKURS ZA UPIS U PRVU GODINU STUDIJA
NA SRPSKOM JEZIKU SKOLSKE 2024/2025. GODINE

Fakultet medicinskih nauka Univerziteta u Kragujevcu raspisuje konkurs za upis studenata u prvu godinu studija školske 2024/2025. godine na sledećim akreditovanim studijskim programima:

Naziv studijskog programa budžet. samofinan.
Integrisane akademske studije medicine 88 -
Integrisane akademske studije farmacije 84 -
Integrisane akademske studije stomatologije 24 -
Osnovne strukovne studije – strukovni fizioterapeut 14 30
Osnovne strukovne studije – strukovna medicinska sestra 14 30
Osnovne strukovne studije - strukovna medicinska sestra vaspitač 5 55

  Kompletan tekst konkursa   


Ostale informacije pogledajte ovde.STARTOVALA NOVA GENERACIJA SPECIJALIZANATA I UŽIH SPECIJALIZANATAU ponedeljak 10. juna više od 80 novih specijalizanata i specijalizanata užih specijalizacija počelo je svoje zdravstvene specijalizacije na Fakultetu medicinskih nauka. U zavisnosti od izbora specijalizacije ni će u narednih tri do pet godina obavljati specijalistički staž na našem Fakultetu, našim nastavno-naučnim bazama gde će sticati neophodna znanja i veštine sa kojima će, po završetku specijalizacija, moći da ih primene u svojim zdravstvenim ustanovama odnosno gradovima iz kojih su došli u Kragujevac na FMN.

Početku specijalizacija odnosno užih specijalizacija koje traju godinu dana, prethodila je svečana dodela indeksa u Amfiteatru našeg Fakulteta gde je novoupisane kandidate, u ovogodišnjem prolećnom konkursu, pozdravio prodekan za specijalističke i uže specijalističke studije prof. dr Goran Davidović koji je istakao da je izuzetno ponosan na činjenicu da naš Fakultet beleži, iz godine u godinu, sve veći broj lekara, farmaceuta i stomatologa koji odlučuju da svoje stručno usavršavanje, odnosno zdravstvene specijalizacije i uže specijalizacije završe upravo u Kragujevcu. ...

Opširnije pogledajte ovde


ODRŽAN KONGRES SPORTSKE MEDICINE, SPORTSKIH NAUKA I BORBE
PROTIV DOPINGA U SPORTU „VREME INOVACIJA“Republički Zavod za sport i medicinu za sporta na Košutnjaku u Beogradu bio je domaćin trodnevnog kongresa sportske medicine, sportskih nauka i borbe protiv dopinga u sportu „Vreme inovacija“. Ova vodeća, nacionalna ustanova koja se bavi prevencijom, praćenjem ali i pripremama vrhunskih sportista ali i rekreativaca i dece, u saradnji sa Fakultetom medicinskih nauka u Kragujevcu i Antidoping Agencijom Republike Srbije, uz pokroviteljstvo ministarstva sporta Vlade Srbije, po prvi put organizovala je jedan ovakav skup. U tri dana predavanja iz oblasti sportske medicine, nauke u sportu, kardiologije, ishrane i suplementacije, borbe protiv dopinga u sportu, održali su brojni domaći i strani predavači. Zavod za sport Republike Srbije je nacionalna ustanova koja se bavi praćenjem, prevencijom, zdravstvenim kontrolama i pregledima ali i sportskim treninzima i pripremama kao vrhunskih nacionalnih sportista i reprezentacija, tako i rekreativaca i dece ...

Opširnije pogledajte ovde


VEBINAR BRITANSKOG DRUSTVA IMUNOLOGAZahvaljujući Društvu imunologa Srbije, Fakultet medicinskih nauka i Centar za molekulsku medicinu i istraživanje matičnih ćelija organizovano je praćenje vebinara Britanskog društva imunologa na temu:
Biološka terapija u gastroeneterologiji i reumatologiji.

Veliku zahvalnost dugujemo prof. Desi Lilić i prof. Mariu Abinunu (University of Newcastle), odnosno njihovoj Fondaciji, koja je uplatila kotizacije za praćenje ovog seminara.

utorak, 04.06.2024. BSI Immunotherapy Course RHEUMATOLOGY
10.30-11.30. Immunology: An Introduction (Professor Jim Brewer)
11.45-13.00. Immunotherapies: what you need to know (Professor Allison Green)
14.00-17.00. Putting knowledge into practice: rheumatology workshop (Dr Chris Wincup)

sreda, 05.06.2024. BSI Immunotherapy Course GASTROENTEROLOGY
10.30-11.30. Immunology: An Introduction (Professor Jim Brewer)
11.45-13.00. Immunotherapies: what you need to know (Professor Allison Green)
14.00-17.00. Putting knowledge into practice: gastroenterology workshop (Dr Chris Wincup)


U NAJAVI SARADNJA FMN I KINESKOG UNIVERZITETA ŽINSANGKineski Univerzitet Žingšang iz provincije Hangdžou se pre svega bavi zaštitom životne sredine ali ali okuplja i brojne potencijalne saradnike iz drugih oblasti nauke i visokih tehnologija. Prvi sastanak sa dekanom našeg fakulteta, iniciran je od strane nastavnika i saradnika iz Kine. „Prvi put sam u Kragujevcu i cilj naše posete je da potpišemo ugovor o saradnji naša dva fakulteta koji bi bio opšteg tipa i koji bi bi osnov za međusobnu saradnju u cilju naučno rada, pisanja zajedničkih projekata, pisanja zajedničkih naučnih radova ali i razmene studenata i nastavnika u cilju što boljeg pozicioniranja oba fakulteta“, rekao je Feng Huajun dekan Univerziteta Žinšang ...

Opširnije pogledajte ovde


PROMOVISANI UDŹBENICI „INTENTZIVNO LEČENJE“ I
„INTENZIVNO LEČENJE-PRAKTIKUM VESTINA“Dvogodišnja uspešna saradnja FMN i IKVB „Dedinje“ donela je još jedan zajednički uspeh- promociju udžbenika „Intenzivno lečenje“ i „Intenzivno lečenje-praktikum veština“ koja je održana u Amfiteatru Instituta Dedinje u Beogradu. Pored odlazaka naših studenata na praktičnu nastavu iz kardiologije u ovu renomiranu ustanovu, saradnja je nastavljena i akreditacijom kratkih programa studija za medicinske sestre i tehničare , uručenjem sertifikata prvoj grupi polaznika a onda i izdavanjem udžbenika iz ove oblasti. Najpre je početkom godine u našem Amfiteatru promovisan udžbenik „Vantelesni krvotok i mehanički asistirana cirkulacija“ da ni usledila promocija novog udžbenika i praktikuma na IKVB Dedinje ...

Opširnije pogledajte ovde


ODRŽANA DRUGA OVOGODISNJA MANIFESTACIJA ''DAN OTVORENIH VRATA''U Amfiteatru FMN u subotu 25.maja održana je druga ovogodišnja manifestacija ''dan otvorenih vrata'' namenjena budućim studentima, koja je kao i prethodna, okupila veliki broj maturanta iz cele Srbije koji žele da upišu neki od studijskih programa kod nas. Naš Fakultet i studijske programe predstavili su im: prof. dr Marina Kostić, doc. dr Željko Todorović, doc. dr Dragana Stanišić, Irena Ognjanović nekadašnji student-prodekan i PR tim Fakulteta. ...

Opširnije pogledajte ovde


ODRŽANA TRADICIONALNA NEDELJA ZDRAVLJA USTA I ZUBAPovodom 34. "Nedelje zdravlja usta i zuba", u predškolskim ustanovama Lane i Kolibri, kao i Centru za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom Iskra, Studenti 4. godine IASS su u okviru nastavne jedinice iz Preventivne stomatologije održali edukaciju o očuvanju zdravlja usta i zuba.

Studenti su demonstrirali pravilne tehnike pranja zuba, stavili akcenat na zdravu ishranu i naznačili važnost redovnih kontrolnih pregleda. Pored interaktivnog predavanja organizovane su radionice na temu oralnog zdravlja....

Opširnije pogledajte ovde


ODRŽANA KME O VESTINI PROPISIVANJA KLOZEPINAU organizaciji FMN održana je kontinuirana edukacija o veštini propisivanja klozepina koja je namenjena pre svega lekarima psihijatrima. Prof. dr Dragana Ignjatović Ristić , psihijatar i profesor FMN Kragujevac rekla je da mi danas imamo veliko zadovoljstvo da budemo domaćini seminara koji se zove „Umetnost propisivanja Klozapina“, jednog leka koji je odavno poznat, ali je puno stvari bilo vezano za njegovu primenu u praksi. ''Mi smatramo da se on ne primenjuje dovoljno u praksi, a osim toga, ovo je jedan poseban trenutak u kome menjamo smernice za primenu ovog leka. Mi smo zbog toga organizatori ovog kursa danas. Sa nama su gosti profesorka iz Beograda i kolega lekar iz Holandije, koji je predsednik Klozapin radne grupe u Holandiji'', rekla je prof. dr Dragana Ignjatović Ristić....

Opširnije pogledajte ovde


TRENING ZA PRIPREMU, PISANJE I UPRAVLJANJE HORIZON EUROPE PROJEKTIMAFMN je u saradnji sa organizacijom EUTA organizovano je četvorodnevni program za pisanje, pripremu i organizovanje evropskih i domaćin projekata In-house trening za Fakultet medicinskih nauka, Univerziteta u Kragujevcu. S obzirom da su završene prve tri godine EU programa za istraživanje i inovacije Horizon Europe (2021-27), a otvoreni su pozivi za 2024. godinu radionice su održane baš sada u prostorijama FMN...

Opširnije pogledajte ovde


ODRŽANA KONTINUIRANA EDUKACIJA O ZNAČAJU KARDIOLOSKE EVALUACIJE DECE, ADOLESCENATA I ODRASLIH PRE UČESĆA U SPORTSKIM AKTIVNOSTIMAU prostorijama Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije u Beogradu, u saradnji ove ustanove i našeg fakulteta, održana je dvodnevna kontinuirana medicinska edukacija o kardiološkoj evaluaciji dece i adolescenata pre učešća u sportskim aktivnostima i značaju kardiološke evaluacije pre učešća kod punoletnih sportista.

Ovaj događaj okupio je lekare ne samo iz Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije i nastavnike Fakulteta medicinskih nauka već i veliki broj lekara, pre svega pedijatara i kardiologa sa Instituta za majku i dete, Dečije bolnice u Tiršovoj, Vojnomedicinske akademije i mnoge druge...

Opširnije pogledajte ovde


ODRŽAN SIMPOZIJUM O MULTIDISCIPLINARNOM PRISTUPU NEŽELJENIM DEJSTVIMA LEKOVA CILJNIH MEHANIZAMA DEJSTAVAU organizaciji FMN i UKC Kragujevac u amfiteatru Fakulteta održan je simpozijum o neželjenim dejstvima imuno terapije, na kome su učešće uzeli, pored naših nastavnika i saradnika , lekara UKC Kragujevac i lekari IORS-a ali i zdravstvenih ustanova u okruženju. Prema rečima naučnog saradnika dr Jasmina Nedović – interniste onkologa UKC Kragujevac imuno terapija zauzima najveći deo u lečenju većine malignih solidnih tumora, pa i hematoloških, ali ima novi spektar neželjenih dejstava...

Opširnije pogledajte ovde


FMN ORGANIZATOR 63. KONGRESA STUDENATA BIOMEDICINSKIH NAUKAU organizaciji Fakulteta medicinskih nauka Univerziteta u Kragujevcu od 22. do 26. aprila na Kopaoniku održao se 63. tradicionalni Kongres studenata biomedicinskih nauka. Kongres je ove godine okupio preko 600 studenata/predavača sa gotovo svih fakulteta biomedicinske struke iz čitave Srbije

FMN se na 63. kongresu studenata biomedicinskih nauka predstavio sa 193 studentskih radova i sa oko 50 prezentacija i sesija nastavnika i saradnika sa gotovo svih katedri, čime je još jednom pokazao da je što se tiče nauke broj jedan u regionu a ta nauka upravo počinje od studentske nauke...

Opširnije pogledajte ovde


VELIKO INTERESOVANJE MATURANATA ZA UPIS NA FMNU amfiteatru Fakulteta medicinskih nauka u subotu 13. aprila održana je tradicionalna manifestacija "Dan otvorenih vrata" koja je, kao i ranijih godina, izazvala veliko interesovanje maturanata- budućih brucoša iz čitave Srbije. Okupljene maturante pozdravio je dekan Fakulteta prof. dr Vladimir Jakovljević...

Studijske programe našeg Fakulteta predstavili su: dr Mladen Maksić IAS medicine, prof. dr Marina Kostić IAS farmacije, ass. dr Miona Vuletić IAS stomatologije a Osnovne strukovne studije dr Nebojša Igrutinović. Rad i aktivnosti studentskog parlamenta FMN prezentovala je predsednik parlamenta Anja Vasiljević...

Opširnije pogledajte ovde


ISTAKNUTI HIRURG - UROLOG PROF. DR DEJVID KRENSTON
U POSETI FMN I UKC KRAGUJEVACU poseti UKC Kragujevac i našem Fakultetu danas je boravio istaknuti hirurg i urolog sa Univerziteta Oksford Dejvid Krenston. Ocenjujući posetu prof. Krenstona našem fakultetu i predavanja koja je održao dekan prof. dr Vladimir Jakovljević rekao je najpre da je reč o vrhunskom profesoru hirurgije i urologije sa Univerziteta Oksford, a činjenica da je Engleska sa svojim anglosaksonskim tipom edukacije iz medicine i dalje brend broj jedan u svetu, dovoljno govori o tome kakvog gosta i profesora imamo u gostima. “Ja zaista mislim da je ova poseta mnogo bitnija za UKC Kragujevac i Kliniku za urologiju iako je bitna i za naš Fakultet. Ideja, nakon razgovora sa direktorom Milisavljevićem je, da naši mladi urolozi idu na usavršavanje tamo a ako se to i realizuje onda je na njima da steknu najbolje znanje a onda ga u Kragujevcu i primene“, rekao je dekan Jakovljević. Potencijalna saradnja sa Univerzitetom Oksford je za nas velika čast i potencijalno prostor za nove mogućnosti i dostignuća, istakao je prof. Jakovljević ...

Opširnije pogledajte ovde

 

U PLANU OSNOVANJE CENTRA ZA BIOEKVIVALENCIJU FMNProf. dr Nikola Labačevski, rukovodilac Instituta za predkliničku i kliničku farmakologiju sa toksikologijom Medicinskog fakulteta Univerziteta „Sv. Kiril i Metodije“ u Skoplju, redovni profesor farmakologije, održao je u Plavoj sali Fakulteta medicinskih nauka predavanje „Studije bioekvivalentnosti, više od 40 godina iskustva“. Prema rečima profesora Labačevskog, istaknutog evropskog naučnika iz oblasti farmakologije i toksikologije, današnje predavanje je zapravo uvod u uspostavljanje duže i sadržajnije saradnje Instituta kojim rukovodi i našeg fakulteta, pre svega Centrom za predklinička i funkcionalna istraživanja a kasnije i sa Institutom za farmakologiju ...

Opširnije pogledajte ovde

 

NASTAVLJENA REALIZACIJA PROJEKTA BIOSINTU okviru Erazmus+ projekta BIOSINT (Strengthening capacities and digital competences in biomedical education through internationalization at home), na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Mostaru od 3. do 5.aprila 2024. godine održana je obuka za nastavnike i osoblje na kojoj su učestvovali i predstavnici Fakulteta medicinskih nauka, koji je koordinator projekta.

Na obuci se diskutovalo o formiranju bezbedonosnih protokola i vodiča, „Buddy“ sistema namenjenog studentima i daljem razvoju strategije „Internacionalizacije kod kuće“. Obuci su prisustvovali i predstavnici Univerziteta u Gentu, Temišvaru, Podgorici, , Istočnom Sarajevu, Tuzli, Tirani i Skadru...

Opširnije pogledajte ovde
Review paper

IMMUNOLOGICAL ASPECTS OF DEPRESSIVE DISORDER - THE REVIEW

Original Scientific Article

THE INFLUENCE OF SOCIAL SUPPORT ON DEPRESSION AMONG ELDERLY PEOPLE IN SERBIA

CHARACTERISTICS OF HOSPITALIZED COVID-19 PATIENTS IN SUMADIJA DISTRICT IN 2020

THE ROLE OF ULTRASONOGRAPHY IN THE DIAGNOSIS OF FUNCTIONAL DYSPEPSIA

EVOLUTION OF IMPAIRED RENAL FUNCTION IN CHILDREN AFTER CONTINENT VESICOSTOMY

POPULATION PHARMACOKINETICS OF VALPROATE IN CHILDREN: THE IMPORTANCE OF TOTAL DAILY DOSE, COMPLIANCE AND CO-TREATMENT

OXIDATIVE STRESS IN ACUTE MYOCARDIAL INFARCTION PATIENTS

PHARMACOECONOMIC ASPECTS OF TREATING CHILDHOOD PNEUMONIA - COST OF ILLNESS STUDY BASED ON DATA FROM SERBIA

ASSESSMENT OF THE INFLUENCE OF POSTDILUTION ONLINE HEMODIAFILTRATION ON THE RATE OF REMOVAL OF MIDDLE MOLECULAR WEIGHT UREMIC TOXINS

Review paper

RUTHENIUM(II) COMPLEXES AS POTENTIAL APOPTOSIS INDUCERS IN CANCER THERAPY

Case Report

FE ANALYSIS OF THE SYMPTOMATIC NAVICULAR - A CASE REPORT

EXCESSIVE SCREEN MEDIA EXPOSURE AND LANGUAGE DELAY IN THE DEVELOPMENT OF INFANTS AND TODDLERS - THREE CASE REPORTS


Current Issue Vol.25 No. 1

 

PROF. DR LORI KIRSENBAUM POČASNI DOKTOR NAUKA UNIVERZITETA U KRAGUJEVCUSenat Univerziteta u Kragujevcu na sednici održanoj 28. septembra 2023. godine, a na predlog Fakulteta medicinskih nauka, doneo je Odluku da se prof. dr Loriju Kiršenbaumu (Lorrie Kirshenbaum), direktoru Instituta za kardiovaskularne nauke St. Boniface Hospital Albrechtsen Research Centre, Manitoba, Kanada, direktoru Centra za razvoj istraživanja i šefu katedre za Fiziologiju i patofiziologiju Max Rady College of Medicine, Rady Faculty of Health Sciences, Manitoba, Kanada, dodeli počasni doktorat i titula počasnog doktora Univerziteta u Kragujevcu, zbog izuzetnog doprinosa ostvarivanju značajnih rezultata i unapređenju medicinske nauke i naučnoistraživačkog rada na Univerzitetu u Kragujevcu. ...

Opširnije pogledajte ovde


FMN DOBIO ČETIRI NOVA VIZITING PROFESORAU organizaciji Fakulteta medicinskih nauka i Internacionalne akademije za kardiovaskularna istraživanja u Amfiteatru održan je naučni simpozijum o novinama u oblasti kardiovaskularnih nauka. Ovo je, prema rečima dekana prof. dr Vladimira Jakovljevića, bila jedinstvena prilika da u jednom danu Fakultet medicinskih nauka promoviše četiri nova viziting profesora: Miloša Stoiljkovića iz Banja Luke (RS) , Daninu Muntan iz Temišvara (Rumunija), Ištvana Backa iz Segedina( Mađarska) i Devedru Agrovala iz SAD. ...

Opširnije pogledajte ovde


KONKURSI ZA UPIS NA ZDRAVSTVENE SPECIJALIZACIJE
I UŽE SPECIJALIZACIJE U SKOLSKOJ 2023/2024. GODINI
PROLEĆNI KONKURSNI ROK 2024.

Konkurs za upis na zdravstvene specijalizacije i uže specijalizacije, za zdravstvene radnike i zdravstvene saradnike koji su zaposleni na Fakultetu medicinskih nauka Univerziteta u Kragujevcu, u školskoj 2023/2024. godini pogledajte ovde


Konkurs za upis na zdravstvene specijalizacije i uže specijalizacije, za zdravstvene radnike i zdravstvene saradnike koji su zaposleni u zdravstvenoj ustanovi u javnoj svojini, odnosno nezaposlene zdravstvene radnike i zdravstvene radnike zaposlene na određeno vreme, u školskoj 2023/2024. godini pogledajte ovde


Konkurs za upis na zdravstvene specijalizacije i uže specijalizacije, za zdravstvene radnike i zdravstvene saradnike koji su zaposleni u privatnim zdravstvenim ustanovama ili u ustanovama koje ne obavljaju zdravstvenu delatnost kao primarnu, u školskoj 2023/2024. godini pogledajte ovde


Konkurs za upis na zdravstvene specijalizacije i uže specijalizacije, za zdravstvene radnike i zdravstvene saradnike koji su zaposleni u zdravstvenim ustanovama izvan Republike Srbije, u školskoj 2023/2024. godini pogledajte ovde


OTVORENI KONKURSI ZA MOBILNOST ZAPOSLENIH U OKVIRU ERASMUS+PROGRAMAObaveštavamo vas da su raspisana tri Erazmus+ konkursa za zaposlene i to za:

1. Mobilnost u svrhu izvođenja nastave prema EU zemljama i trećim zemljama pridruženim programu - Erazmus+ KA131 STA (link)
2. Mobilnost u svrhu treninga (nenastavni kadar) u institucijama u EU zemljama i trećim zemljama pridruženim programu - Erazmus+ KA131 STT (link)
3. Mobilnost u svrhu izvođenja nastave prema trećim zemljama koje nisu pridružene programu/ Alžir - Erazmus+ KA171 STA (link)


Opširnije pogledajte ovde

 

YEAR-WISE GROWTH TRENDS OF PUBLICATIONS ON PubMed.gov

FACULTY OF MEDICAL SCIENCES UNIVERSITY OF KRAGUJEVAC

Ažurirano: 24.06.2024 17:00

izvor: PubMed.gov

 


AKTUELNOSTI
Najnovije vesti i konkursi
vezani za naučno istraživački rad


CENTAR IZUZETNIH VREDNOSTI
Centar za molekulsku medicinu i
istraživanje matičnih ćelija


PROJEKTI
Projekti koji se trenutno realizuju
Arhiva JUNIOR projekata

NAUČNA ISTRAŽIVANJA
Aktuelnosti iz Centara

DOKUMENTA I PLANOVI NIR-a
Dokumenta potrebna za prijavu
projekata

AKTUELNOSTI
Najnovije vesti iz Centra, najave laboratorijskih sastanaka i žur-nal klubova

INFORMACIJE O CENTRU
Osnivanje Centra
Organizacija Centra
Delatnosti Centra
Istraživači u Centru

NAUČNA ISTRAŽIVANJA
Rezultati projekata Centra

MEĐUNARODNA SARADNJA
Međunarodna saradnja i
organizacija naučnih skupova

Konkurs za stipendiranu mobilnost studenata u svrhu učenja u partnerskim zemljama otvoren je do 07. novembra 2021. godine. Opširnije pogledajte ovde

Ostale vesti u vezi sa Erazmus+ pogledajte ovde

Ostale vesti u vezi sa programima PhD i master studija, letnjih škola pogledajte ovde

Korisne informacije u vezi sa stupendijama možete naći i na sajtu Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata ovde

Zbog promene SSL protokola u nonSSL, povremeno može doći do neispravnosti linkova na stranicama, u tom slučaju probajte bez protokola https://. Izvinjavamo se na svim mogućim smetnjama.