Тренутно сте на:
 
Еразмус +
 


Навигација:
 
Почетна страна
 


 
ЕРАЗМУС +
 

Факултет медицинских наука учествује  у пројектима размене студената, наставног и административног особља у оквиру програма Еразмус +


За Факултет медицинских наука академски Еразмус + координатор је доц. др Милан Зарић, административни Ђорђе Ђукић. Адреса на коју се можете обратити је erazmus@medf.kg.ac.rs

 


НАЈНОВИЈЕ

 


2022

ПОЗИВ У ОКВИРУ ПРОГРАМА ХОРИЗОНТ ЕВРОПА – MSCA
POSTDOCTORAL FELLOWSHIPS

Датум отварања позива: 12. мај 2022. године

Рок за пријаву: 14. септембар 2022. године

Тема: Циљ позива Postdoctoral Fellowships је да се обезбеде стипендије за одличне истраживаче који ће реализовати међународну мобилност у или између држава чланица ЕУ или придружених земаља ХЕ програма, као и непридружених трећих земаља. Пријаве заједнички подносе истраживач и институција у академском или неакадемском сектору.

Опширније погледајте овде

 

БОРАВАК У ДР КОНГО ЗА 6 СТУДЕНАТА ИЗ СРБИЈЕ

Контакт за све информације: Проф др Невена Јеремић nbarudzic@hotmail.com

 

2021

КОНКУРС ЗА СТИПЕНДИРАНУ МОБИЛНОСТ СТУДЕНАТА У СВРХУ УЧЕЊА У ОКВИРУ ЕРАЗМУС+ ПРОГРАМА.

Рок за пријаву кандидата је 1. новембар. Детаљније погледајте овде


ТРАДИЦИОНАЛНЕ АПРИЛСКЕ РАДИОНИЦЕ ЦЕНТРА ЗА РАЗВОЈ КАРИЈЕРЕ – У ОНЛАЈН ИЗДАЊУ

Месец април у календару Центра за развој каријере и саветовање студената резервисан је за програм радионица за студенте и дипломце Универзитета у Крагујевцу под називом Априлске радионице. Програм је конципиран тако да учесницима пружи релевантне информације и пренесе искуства значајна за развој каријере и на тај начин им пружи подршку у развоју знања и вештина које ће им бити од значаја како током студија, тако и приликом изласка на тржиште рада.

Имајући у виду позитивне реакције учесника прошлогодишњих, првих онлајн радионица, као и ситуацију са корона вирусом која и даље траје, Центар за развој каријере и ове године за студенте и дипломце Универзитета у Крагујевцу организује

Опширније погледајте овде


КОНКУРС ЗА ЗАПОСЛЕНЕ НА УНИВЕРЗИТЕТУ У КРАГУЈЕВЦУ ЗА СТИПЕНДИРАНУ МОБИЛНОСТ У ОКВИРУ ЕРАЗМУС+ КА107 ПРОГРАМА

У складу са потписаним Уговором о додели наменских бесповратних средстава између Универзитета у Крагујевцу и Фондације Темпус, Универзитет у Крагујевцу расписује Конкурс за стипендирану одлазну мобилност запослених на Универзитету у Крагујевцу у оквиру Еразмус+ КА107 програма.

Опширније погледајте овде


КОНКУРС ЗА НАСТАВНИ КАДАР УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ ЗА СТИПЕНДИРАНУ МОБИЛНОСТ У ОКВИРУ ЕРАЗМУС+ ПРОГРАМА

У складу са потписаним Уговором о додели наменских бесповратних средстава између Универзитета у Крагујевцу и Фондације Темпус, Универзитет у Крагујевцу расписује Конкурс за стипендирану одлазну мобилност наставног кадра у оквиру Еразмус+ програма.

Опширније погледајте овде


Позив за пријаву студената Факултета медицинских наука за стипендирану мобилност у сврху праксе у Окружној болници у Араду (Румунија)

На основу уговора о сарадњи са „Василе Голдиш“ Западним универзитетом у Араду на конкурс се могу пријавити студенти интегрисаних академских студија медицине: студентска размена у сврху праксе у трајању од једног семестра- 2 месеца.

На конкурс се могу пријавити Студенти интегрисаних академских студија медицине.
Студентска размена у сврху праксе је у трајању од једног семестра (2 месеца).
Рок за пријаву: 30. март 2021. године.
Опширније погледајте овде2020

1. https://www.unifg.it/bandi/visiting-professors-lanno-accademico-2020-2021 Конкурс за међународне визитинг професоре ради држања предавања на Универзитету у Фођи, Италија, у академској 2020-2021.години. Рок за пријаве је 20.јануар 2021.године. Нуди се 14 позиција за чланове факултета са универзитета из ЕУ и ван ЕУ који су заинтересовани за предавање на званичним курсевима на основним студијама, мастер (постдипломске студије) и докторским студијама. Будући да се од кандидата тражи да поднесу службено позивно писмо које је уредно потписао професор Универзитета у Фођи, потребно је обратити се одговарајућем департманском Ерасмус координатору из Фође како би се пронашао одговарајући професори у вашем пољу студија на Универзитету у Фођи.

Departmental Erasmus Coordinator
Department Medical and Surgical Sciences
(Degree courses: Nursing and Medicine and Surgery)
Prof. Giuseppe Stefano Netti
giuseppestefano.netti@unifg.it

Department Clinical and Experimental Medicine
(Degree courses: Biomedical laboratory techniques, Biomolecular Sciences and Technology, Dietetics,
Imaging and Radiotherapy Techniques, Physiotherapy, Sport sciences, physical exercise and human health, Dentistry And Dental Implants )
Prof.ssa Rosa Santacroce
rosa.santacroce@unifg.it

2. Кроз средњеевропски програм академске размене - CEEPUS, који такође омогућава размену студената и запослених (наставни кадар) и који омогућава стварање мрежа сарадње у оквиру којих функционишу поменуте размене, отворен је нови Јавни позив за пријаву мрежа за академску 2021/22. годину. Информације можете погледати на сајту Универзитета или пак на сајту Темпус Фондације којој је поверена улога Националне CEEPUS канцеларије. Рок за пријаве је 20.јануар 2021.године.

 

ЕРАЗМУС 2021- ИНОВИРАЈ, КРЕИРАЈ, АПЛИЦИРАЈ

У оквиру континуираних активности на припреми пројеката и апликација у школској 2020/2021. години, биће организована серијa промотивних и едукативних активности намењених наставном особљу и студентима свих студијских програма.
Кампања „Иновирај, креирај, аплицирај“ је креативно решење Еразмус+ тима Факултета медицинских наука Универзитета у Крагујевцу, са циљем да се укључе и подстакну наставници и студенти за креативно и идејно размишљање у свим научноистраживачким, едукативним и друштвеним активностима. Сходно томе ће се дистрибуирати 3 промотивна флајера и организовати 2 вебинара у терминима о којима ће сви бити благовремено обавештени.
Наш факултет последњих година примењује туторски модел за који се процењује да представља компаративну предност у погледу ангажовања студената на пројектним активностима. С тим у вези, управо подстицаји који се студенатима пласирају путем мреже туторских група би могли да буду од битног, а можда и пресудног значаја у њиховој одлуци да активно учествују у пројектним активностима.

Опширније погледајте овде.


Позив за учешће на онлајн конференцији International Web Conference on Changes in Cooperation and Higher Education 2020 (CHEC 2020) коју организује наш партнер, Технолошки универзитет у Бјалистоку (Пољска).

Као што можете видети у мејлу, на овој веб-конференцији разматраће сада, сасвим сигурно, најактуелније теме, од онлајн учења до новог контекста међународне сарадње у предстојећем периоду.

Рок за регистрацију је недеља, 07.јун на датом линку https://pb.edu.pl/chec2020/registration/


Конкурс за мобилност запослених на Универзитету у Крагујевцу у оквиру Еразмус+ програма

Конкурс је објављен на сајту Универзитета у Крагујевцу.

Рок за пријаву кандидата је
18.05. 2020. године.


Презентација Еразмус+ програма мобилности

уторак, 10. марта 2020. године,
у Свечаној сали Ректората Универзитета у Крагујевцу

Опширније овде.2019

Позив за пријаву студената Факултета медицинских наука за стипендирану мобилност на „Василе Голдиш“ Западном универзитету у Араду (Румунија)

На основу уговора о сарадњи са „Василе Голдиш“ Западним универзитетом у Араду на конкурс се могу пријавити студенти интегрисаних академских студија медицине:

студентска размена у сврху учења у трајању од једног семестра- 5 месеци

Доступна студијска област: Medicine

Опширније погледајте овде


Обавештавамо вас да је тренутно активан конкурс за пријаву запослених у оквиру Еразмус+ кључне акције 1 – кредитна мобилност, конкретније наставничка мобилност. Позив је издат од стране Сапијенца Универзитета у Риму, Италија.

На конкурс се могу пријавити Запослени на Универзитету у Крагујевцу.

Наставничка мобилност је у трајању од пет дана, плус два дана за пут, и наставни кадар је обавезан да у току размене одржи најмање 8 сати предавања недељно.

Рок за пријаву: 2. октобар 2019. године, до 12:00 сати. c Више информација о конкурсу, укључујући потребну документацију за пријаву, информације о Сапијенца Универзитету у Риму, општу академску понуду, стипендије и како се подносе пријаве можете наћи на сајту Универзитета у Крагујевцу у одељцима Међународна сарадња–Програми мобилности–Конкурси за Ерасмус+ кредитну мобилност–Конкурси за запослене или путем линка https://www.kg.ac.rs/vest.php?vest_je=2289.


Обавештавамо вас да је тренутно активан конкурс за пријаву студената у оквиру Еразмус+ кључне акције 1 – кредитна мобилност. Позив је издат од стране Филипс Универзитета у Марбургу, Немачка.

На конкурс се могу пријавити Студенти основних и мастер академских студија.

Мобилност је у трајању од једног семестра (5 месеци) у летњем семестру академске 2019/20. године.

Рок за пријаву: 31. октобар 2019. године.

Више информација о конкурсу, укључујући потребну документацију за пријаву, приказ студијских програма, доступне предмете, стипендије и како се подносе пријаве можете наћи на сајту Универзитета у Крагујевцу у одељцима Међународна сарадња–Програми мобилности–Конкурси за Ерасмус+ кредитну мобилност–Конкурси за студенте или путем линка https://www.kg.ac.rs/vest.php?vest_je=2278.


 

Универзитет у Крагујевцу, уз подршку Центра за развој каријере и Студентског парламента Универзитета у Крагујевцу, а у жељи да студентима завршних година омогући да током лета стичу практично искуство и знања стечена на студијама примене у пракси,
и ове године организује програм Студентске летње стручне праксе кроз следеће програме:
1.    Студентска летња стручна пракса у сарадњи Универзитета у Крагујевцу и Града Крагујевца - ТЕКСТ КОНКУРСА
2.    Студентска летња стручна пракса у сарадњи Универзитета у Крагујевцу и Института за јавно здравље Крагујевац - ТЕКСТ КОНКУРСА
3.    Студентска летња стручна пракса у сарадњи Универзитета у Крагујевцу и Клиничког центра Крагујевац - ТЕКСТ КОНКУРСА

Програм Студентске летње стручне праксе намењен je студентима завршних година основних академских, интегрисаних академских и мастер академских студија, а пракса ће се реализовати у два циклуса: 01-31. јул 2019. године и 01-31. август 2019. године. Кандидати који са успехом заврше програм Студентске летње стручне праксе добиће потврду о обављеној пракси.
За Студентску летњу стручну праксу у сарадњи Универзитета у Крагујевцу и Града Крагујевца ове године могу се пријавити студенти следећих факултета: Економски факултет, Правни факултет, Филолошко-уметнички факултет, Природно-математички факултет, Факултет медицинских наука, Факултет инжењерских наука, Факултет техничких наука у Чачку, Факултет за машинство и грађевинарство у Краљеву, Факултет педагошких наука у Јагодини и Педагошки факултет у Ужицу. Доступно је 122 места за праксу у оквиру 21 институције и предузећа чији је оснивач Град Крагујевац.

Рок за пријаву на праксу је 26. јун 2019. до 12 часова.

 
Конкурси за студенте:

 

 • АПРИЛСКЕ РАДИОНИЦЕ 2019 - Панел на тему Еразмус+ мобилности и студија у иностранству
  Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу и ове године организује Априлске радионице за студенте, у циљу пружања подршке у развоју знања и вештина које ће студентима бити од значаја при запошљавању и даљем образовању. У оквиру овогодишњег програма Априлских радионица, панел на тему Еразмус+ мобилности биће организован у уторак, 18. априла, од 14 до 16 часова, у канцеларији Центра за развој каријере. У случају да број пријављених кандидата буде већи, панел ће се одржати у Свечаној сали.
  У наставку можете наћи најаву панела који је објављен на сајту Универзитета:, као и на сајту Центра за развој каријере
 • Универзитету у Марбургу, Марбург, Немачка.
  Рок за пријаву: 26. април 2019. године, до 12:00 сати;

 • Универзитету у Хаену, Хаен, Шпанија.
  Рок за пријаву: 29. април 2019. године.

 • Аристотелов универзитет у Солуну, Солун, Грчка.
  Рок за пријаву: 2. април 2019. године, до 12:00 сати;

 • Пројекат Mare Nostrum, којим координира Универзитет у Алгарви, Португалија, и чији конзорцијум чине, поред Алгарви, Универзитет Нова у Лисабону, Универзитет у Евори, Универзитет у Порту.
  Рок за пријаву 31. март 2019. године.

 


 

2018

 

 • Сапијенца Универзитет у Риму, Рим, Италија: http://kg.ac.rs/vest.php?vest_je=1869. Рок за пријаву: 17. октобар 2018. године, до 12:00 сати

 • Западни Универзитет у Темишвару, Темишвар, Румунија: http://kg.ac.rs/vest.php?vest_je=1841. Конкурс за Одсек за филологију Филолошко-уметничког факултета. Рок за пријаву 14. новембар 2018. године

 • Универзитет Пол Валери Монпеље 3, Монпеље, Француска: http://kg.ac.rs/vest.php?vest_je=1845. Конкурс за Катедру за романистику Филолошко-уметничког факултета. Рок за пријаву је био 15. октобар 2018. године, али како није било пријава, рок је данас продужен и конкурс ће бити отворен до 29. октобра 2018. године, до 12:00 сати.

 • Универзитет Св. Климент Охридски у Софији, Софија, Бугарска: http://kg.ac.rs/vest.php?vest_je=1850. Конкурс за Катедру за србистику Филолошко-уметничког факултета. Рок за пријаву 01. новембар 2018. године, до 12:00 сати
 • Економски универзитет у Кракову, Краков, Пољска: http://kg.ac.rs/vest.php?vest_je=1856. Конкурс за Економски факултет. Рок за пријаву: 02. новембар 2018. године

 • Коменијус Универзитет у Братислави, Братислава, Словачка: http://kg.ac.rs/vest.php?vest_je=1858. Конкурс за Одсек за филологију Филолошко-уметничког факултета. Рок за пријаву 01. новембар 2018. године

 • Универзитет у Хаену, Хаен, Шпанија: http://kg.ac.rs/vest.php?vest_je=1866. Рок за пријаву: 01. новембар 2018. године, до 12:00 сати

 • Д.А. Тсенов Економска Академија, Свиштов, Бугарска: http://kg.ac.rs/vest.php?vest_je=1816. Конкурс за Економски факултет. Рок за пријаву 02. новембар 2018. године

 • Политехнички универзитет у Торину, Торино, Италија: http://kg.ac.rs/vest.php?vest_je=1871. Конкурс за Факултет инжењерских наука. Рок за пријаву: 01. новембар 2018. године, до 12:00 сати

 • Хумболт Универзитет у Берлину, Берлин, Немачка: http://kg.ac.rs/vest.php?vest_je=1873. Конкурс за Одсек за филологију Филолошко-уметничког факултета. Рок за пријаву 24. октобар 2018. године, до 12:00 сати

 • Универзитет Фридрих Александар Ерланген-Нирнберг, Нирнберг, Немачка: http://kg.ac.rs/vest.php?vest_je=1875. Конкурс за Институт за хемију Природно-математичког факултета. Рок за пријаву 25. октобар 2018. године, до 12:00 сати

 • Технички универзитет у Риги, Рига, Летонија: http://kg.ac.rs/vest.php?vest_je=1881. Рок за пријаву: 01. новембар 2018. године до 12:00 сати

 • Александру Јоан Куза Универзитет у Јашију, Јаши, Румунија: http://kg.ac.rs/vest.php?vest_je=1891. Рок за пријаву 05. новембар 2018. године

 • Универзитет у Алмерији, Алмерија, Шпанија: http://kg.ac.rs/vest.php?vest_je=1896. Рок за пријаву 02. новембар 2018. године

 • Универзитет примењених наука у Виљнусу, Виљнус, Литванија: http://kg.ac.rs/vest.php?vest_je=1897. Рок за пријаву 12. новембар 2018. године, до 12:00 сати

 • Универзитет Балеарских оствра, Палма де Мајорка, Шпанија: http://kg.ac.rs/vest.php?vest_je=1898. Рок за пријаву 01. новембар 2018. године, до 12:00 сати

 • Политехнички универзитет у Темишвару, Темишвар, Румунија: http://kg.ac.rs/vest.php?vest_je=1899. Конкурс за Факултет за машинство и грађевинарство у Краљеву и Факултет техничких наука у Чачку. Рок за пријаву: 04. новембар 2018. године

 • Универзитет Трансилваније у Брашову, Брашов, Румунија: http://kg.ac.rs/vest.php?vest_je=1900. Конкурс за Факултет инжењерскин наука. Рок за пријаву: 15. новембар 2018. године, до 12:00 сати

Конкурси за запослене:

 • Д.А. Тсенов Економска Академија, Свиштов, Бугарска: http://kg.ac.rs/vest.php?vest_je=1818. Конкурс за Економски факултет. Рок за пријаву 02. новембар 2018. године

 • Западни Универзитет у Темишвару, Темишвар, Румунија: http://kg.ac.rs/vest.php?vest_je=1843. Конкурс за Одсек за филологију Филолошко-уметничког факултета. Рок за пријаву 29. октобар 2018. године

 • Коменију Универзитет у Братислави, Братислава, Словачка: http://kg.ac.rs/vest.php?vest_je=1867. Конкурс за Одсек за филологију Филолошко-уметничког факултета. Рок за пријаву 29. октобар 2018. године

 • Сапијенца Универзитет у Риму, Рим, Италија:http://kg.ac.rs/vest.php?vest_je=1870 . Рок за пријаву: 17. октобар 2018. године, до 12:00 сати

 • Политехнички универзитет у Торину, Торино, Италија:http://kg.ac.rs/vest.php?vest_je=1872 . Конкурс за Факултет инжењерских наука. Рок за пријаву: 01. новембар 2018. године, до 12:00 сати

 • Универзитет Минхо, Брага, Португалија: http://kg.ac.rs/vest.php?vest_je=1874. Рок за пријаву: 31. октобар 2018. године

 • Универзитет Фридрих Александар Ерланген-Нирнберг, Нирнберг, Немачка: http://kg.ac.rs/vest.php?vest_je=1876. Конкурс за Институт за хемију Природно-математичког факултета. Рок за пријаву 25. октобар 2018. године, до 12:00 сати

 • Универзитет у Сплиту, Сплит, Хрватска: http://kg.ac.rs/vest.php?vest_je=1883. Конкурс за Факултет инжењерских наука. Рок за пријаву: 01. новембар 2018. године, до 12:00 сати

 • Александру Јоан Куза Универзитет у Јашију, Јаши, Румунија: http://kg.ac.rs/vest.php?vest_je=1892. Рок за пријаву 05. новембар 2018. године

 • Економски универзитет у Кракову, Краков, Пољска: http://kg.ac.rs/vest.php?vest_je=1895. Конкурс за Економски факултет. Рок за пријаву: 01. новембар 2018. године


Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу и ове године организује велики број активности за студенте, у циљу интернационализације Универзитета, унапређивања услова студирања, развоја знања, стицања додатних вештина и предности које су значајне приликом запошљавања, пријављивања на конкурсе за мобилност, академског усавршавања, и сл.

1. Радионица "Емоционална писменост", која ће бити одржана у уторак, 16. октобра 2018. године, од 11 до 13 часова, у просторијама Центра за развој каријере и саветовање студената, а у сарадњи са Balance Consulting Крагујевац. Више информација овде.

2. Презентација Chevening (Чивнинг) стипендијa за мастер студије у Великој Британији, која ће бити одржана у среду, 17. октобра 2018. године у 12:00 сати, у Центру за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу. Програм ће представити Британска амбасада у Београду. Више информација овде.

3. Пракса за младе филологе: Конкурс за предавача на курсу енглеског језика - Б1 ниво У оквиру програма Праксе за младе филологе, Универзитет у Крагујевцу позива кандидате са Катедре за англистику Филолошко-уметничког факултета да се пријаве на Конкурс за предавача на курсу енглеског језика на нивоу Б1. Рок за пријаву: 26. октобар 2018. године, до 12:00 сати. Више информација овде. Овом приликом Вам најављујемо да ће ускоро бити објављен и Конкурс за пријаву полазника на наведеном курсу језика.

4. X Сајам стипендија- "Изабери стипендију по својој мери", који ће се одржати у понедељак, 29. октобра 2018. године, у периоду од 11:00 до 15:00 сати, у холу Правног факултета Универзитета у Крагујевцу. Више информација овде.Позив за пријаву за стипендирану мобилност студената
на Шлеском медицинском универзитету у Катовицама (Пољска)


Конкурс за Факултет медицинских наука

У складу са потписаним интер-институционалним уговором за размену са Шлеским медицинским универзитетом у Катовицама студенти Факултета медицинских наука Универзитета у Крагујевцу могу се пријавити за стипендирану мобилности и то:

 • студенти свих нивоа студија (размена у трајању од једног семестра)

Доступне студијске области: Medicine, Dentistry, Pharmacy, Nursing, Physiotherapy

Рок за достављање пријава: 10. децембар 2017. године?.

Опширније погледајте овде


Позив за пријаву за стипендирану мобилност запослених
на Шлеском медицинском универзитету у Катовицама (Пољска)


Конкурс за Факултет медицинских наука

У складу са потписаним интер-институционалним уговором за размену са Шлеским медицинским универзитетом у Катовицама запослени у настави на Факултету медицинских наука Универзитета у Крагујевцу могу се пријавити за стипендирану мобилности и то:

 • staff mobility for teaching (размена у трајању од 5 дана)

Наставни кадар је у обавези да у току размене одржи најмање 8 сати предавања недељно.

Доступне студијске области: Medicine, Dentistry, Pharmacy, Nursing, Physiotherapy

Рок за достављање пријава: 10. децембар 2017. године?.

Опширније погледајте овде


Инфо дан о отвореним конкурсима програма Еразмус+

Универзитет у Крагујевцу ће у сарадњи са Фондацијом Темпус- Еразмус+ канцеларијом у Србији организовати Еразмус+ Инфо дан о отвореним конкурсима програма Еразмус+ у области образовања и младих, 01. децембра 2017. године, у Свечаној сали Ректората Универзитета у Крагујевцу.

Пријава за учешће на Инфо дану се врши попуњавањем регистрационог формулара: http://erasmusplus.rs/prijava-erazmus-infodan-kg2017/?langkl=lat. Рок за пријављивање је 28. децембар у 23:59, након чега ћега ће Вас Фондација Темпус- Еразмус+ канцеларија у Србији обавестити о статусу Ваше пријаве.

Више информација о Инфо дану можете погледати на сајту Универзитета у Крагујевцу: http://www.kg.ac.rs/vest.php?vest_je=1574, као и на сајту Фондације Темпус- Еразмус+ канцеларије у Србији.
 

 

 

Због промене SSL протокола у nonSSL, повремено може доћи до неисправности линкова на страницама, у том случају пробајте без протокола https://. Извињавамо се на свим могућим сметњама.